Gyurkity Péter

Gyűrűk Ura-játékon dolgozik az EA

Az ingyenes alkotás mobilos kivitelben érkezik, a jól ismert történetre támaszkodva.

A Tolkien nevével fémjelzett franchise kapcsán az elmúlt hónapokban leginkább a szeptemberben megérkező sorozat részleteiről olvashattunk, eközben azonban (hamarosan) a videójátékok terén is további alkotásokat ismerhetünk meg. Az EA hosszú szünet után jelentkezik egy újabb darabbal, amelyet most a hordozható készülékekre készítenek el.

A kiadó hivatalos közleménye alapján az alkotás a The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth névre hallgat, ez azonban mobilos változatban jelenik meg, ingyenes kivitelben, természetesen ezúttal is a mikro-tranzakciókra építve. A fejlesztést az EA Capital Games végzi, ebben azonban a The Saul Zaentz Company és a Middle-earth Enterprises is közreműködik, vagyis több partner bevonásával zajlik a munka, amelyet állításuk szerint egy olyan csapat végez el, amely tele van Középfölde-rajongókkal.

Az EA utoljára még 2009-ben dobott piacra ilyen játékot, akkor a The Lord of the Rings: Conquest névre esett a választás. Elmondásuk szerint a jól ismert történet több szeletét látjuk majd a friss fejlesztésben, amelyben gonosz ellenfelekkel vehetjük majd fel a harcot, körökre osztott jellegben, kiemelkedő kinézettel, moziszerű animációkkal, valamint megfelelő történetmeséléssel, bár ez nyilván csak a szokásos körítés részeként kapott helyet a bejelentésben. A korlátozott béta a tervek szerint a nyár folyamán indul majd el, a hivatalos megjelenés ezt követi majd néhány hónappal később.

Eközben készül az említett sorozat, de a Daedalic is dolgozik a The Lord of the Rings: Gollum névre keresztelt játékon, amely szintén idén debütálna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!