Gyurkity Péter

Filmekkel bővül Európában az Xbox Live

A Microsoft - a Warner és a Paramount után - az NBC révén bővíti ki európai kínálatát, mégpedig teljes mozifilmekkel. A Nintendo ezalatt új vezérlőt dob piacra saját konzoljához.

Az NBC Universal által forgalmazott mozifilmek az Xbox Live Marketplace oldalán lesznek elérhetők, mégpedig első körben az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, valamint a Spanyolországban. Az ilyenkor szokásos tiszteletkörök mellett azt is megtudhatjuk, hogy a listán megtalálható a Hellboy II, a Hulk, a Múmia Visszatér, a Wanted, illetve számos egyéb alkotás.



Ami az árakat illeti, ezek nem változnak a korábbi helyzethez képest. A hagyományos felbontásban élvezhető példányok továbbra is 250 pontért, vagyis 2,98 euróért szerezhetők be, míg a nagy felbontásban is megjeleníthető változatok 380 pontot, azaz 4,53 eurót érnek. Az ily módon kibérelt filmeket a kölcsönzést követő 14 napon belül kell megtekintenünk, az első lejátszást követően azonban 24 óra áll mindössze rendelkezésünkre, amennyiben újból bele szeretnénk pillantani az alkotásba. A lépés a szoftvercég stratégiájának szerves része - így szeretnék otthoni szórakoztatóközponttá emelni a konzolt.



Eközben a Nintendo sem tétlenkedik, ők azonban egy módosított vezérlővel egészítik ki a Wii konzolt, amely a Classic változatra épül. A Classic Pro névre keresztelt megoldás valamivel nagyobb (32,5 mm függőlegesen, 10,3 mm vízszintesen, illetve 29 mm mélységben) elődjénél, mivel csak így tudtak helyet szorítani a további gomboknak és funkcióknak. Ez utóbbiak mellett méretes "bütyköket" is kapunk, amelyek segítségével könnyebb lesz kezünkben tartani a kontrollert.

Az új változat egyelőre Japánban lesz elérhető, arról ugyanis nem szólnak a hírek, hogy ez mikor lesz kapható a világ egyéb tájain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dilofekete #15
    Ha lesz ilyen consol akkor talán életemben először gyűjteni fogok egy consolra és akkor talán nem érdekelne a nagy fogyasztású számítógépem, ami már talán ezt most elbírna, de egy consolon viszont egy ilyen tényleg jobban mutatna, ez lenne a B verziós, a játék verzió, a pc-s meg az A verzio ami ugyan ez csak játék nélkül, mert van aki irtózik a pókoktól :)
  • dilofekete #14
    De ehez olyan nagyon brutál játék kéne amit mindenki megvenne a világon és a világ végéig fejlesztenék ugyan azt a programot, mert csak a játékban lehetne netezni, és bármilyen adatot tárolni. Ez lenne a windows vagy console, kinek mi tetszik :)
    Kérdés: Hány programozó él a földön és hány olyan aki hobbyból rajzolgat? Csak kb!
  • dilofekete #13
    Am erre az emberérzékelős szenzorra csak eggyetlen öletem van a jelen technikával!
    Ha gyártanak EGY játékot amiben minden játék benne van, egy virtuális valóságot és ha én játszok benne, pl othon ülök a tv előtt, a haverom átjön a játékban és ott már tudja a program hogy hányan vannak a látótávban és eldöntené, hogy lejátsza vagy nem(csak sötét szobában lehetne filmet nézni, szóval nem lehetne távcsővel kukkolni). Viszont ha igaziból jön át akkor meg tök mindeggy :), mert ilyen program (szenzor) szerintem még nincsen. Viszont mókás lenne, neki pár száz forintot fizetni az én eredeti filmemért, de ha már annyit fizetett, ami kiteszi a liszenszt akkor már neki is meglenne vagy egyre többet nézhetne meg belőle :)
    Egy ilyen játékot kérek Jézuskától karácsonyra! Amiben a Cheat pénzbirságot jelentene az igazi bank kártyámról.
  • dilofekete #12
    Mivel ilyen szenzor nincsen, a kártyám csak az én gépemen működne és a gépem csak az én ip címemen, tehát kölcsön adni nem tudnám, de azt sem tudja megakadájozni senki, ha megveszem az eredeti legdrágább hd filmet és átjönnek a haverok hogy megnézzük, viszont a szabadidőt befolyásolná. Én ilyet csinálnék, ha lenne értelme, de csak akkor lenne értelme, ha minden filmipar bele eggyezne és akkor már a netes kis sima videokkal ist ezt csinálnám ,pl feltesz valaki egy videot, de megszabja, hogy hányszor lehet megnézni ingyen, utána neki fizetnek erre a kártyájára és akkor már nemcsak a filmiparnak lenne jövedelmező a videokamera.
    Am lehet hogy én ehez hülye vagyok :)
    Inkább ilyet csináljatok.
  • dilofekete #11
    Szóval, hogy valaki megnézze a filmeket egyszer, az nem túl nagy kiesés, de hogy tárolom, meg kiírom az már kiesés. Én úgy csinálnám, hogy elsőre csak rossz minőségben lehetne megnézni, de ha megveszem akkor akármelyik minőséget, meg formátumot letölthetem ingyen és bármikor.
  • dilofekete #10
    Egy ilyen kártya mókás lenne, mert ha én most mondjuk 8 éves vagyok és elemibe járok és az osztálytársam is és neki is van már ilyen kártyálya, de nekem anyu nem engedi meg hogy South Parkot nézzek, de az osztálytársam igen és én átmegyek hozzá, beteszi a kártyályát a gépbe és én is akkor megnézhetem, de anyu látni fogja a neten a nyilvántartásban, hogy miket néztem meg és mikor és biztosan nem lenne, hozzásérésem egy ideig és még a havertól is el kéne jönnöm, hogy ő meg tudja nézni.
    Na ez szép kis bünti lenne :)
    A sulinak meg Vip je lenne, a 18 as karikás filmeket oktatni, 11-12 éveseknek. Én nem értem minek tanítják nekik.
  • dilofekete #9
    Rosszul csinálják szerintem :D Így szeretnék szórakoztató központá tenni az othoni konzolt? Ami elvileg csak egy TV vagy fotonikus valami, kinek mi tetszik :) És ha én bélyeget gyűjtök akkor fizetnem kell a neten érte, hogy megnézzem, hogy tetszik e nekem, ha meg akarom venni? Ez úgy lenne fair, ha x összegért én megnézhetek akárhány filmet, mint a múzeumban a jegyért azt a sok képet és ha kell megveszem, DE csakis csak eggyetlen eggyszer :) , a letöltés után(pl előre letöltök 1-2 héttel egy családi mozira pár filmet). Utána kéne fizetni vagy akár megvenni, mert lehet, hogy haver már megvette és akkor meg minek foglalja a helyet és a pénztárcámat. Akár még be is fog kerülni a gyűjteményébe egy olyan film amiről tudom, hogy megnézem még 66x. Nekem a South Park kéne HD minőségbe :)
    A kitolás az lenne, ha még olyan szenzor is lenne benne ami tudja, hogy hány ember nézi azt a filmet és nem játszaná le ha nem vibrál minden emernek a személyi kártyálya a kivetítő előtt. Akkor már a családi mozira is fizetni kéne egy korhatár felett. Viszont kevesebben néznének sok 18 as filmet, mert az erőszakért MINDIG FIZETNI KELL, a törvény szerint :)
    Olyan kártya kéne ami mindent tud, személyi, tb, bank, bkv és tv. Meg az alap házimozi amin belül az emberek ülnek. Passz, szerintem ehez még kevesek vagyunk vagy csak nincsen NASA techem a szobámban még.
    A mozi meg már lejárt lemez, a tv is csak az a filmkészítőknek kiesés, amikor othonra vehetek Jackhamert meg 9 méter széles kivetítőt. A moziból engem úgyis kidobnak, mert végigröhögöm a legújabb horrorfilmet is és akkor már boldog boldogtalan megnézheti az új filmeket, mert van aki közben még a piros alsógatyát is felvenné és legalább nem zavarja más pénztárcáját :) Na jó ez kivételes eset! :)
    Viszont egy történelmi film sokkal többet ér, mert az átlag embert soha nem fogja érdekelni, mert nem mindenki olyan okos, hogy a meséket kívűlről fújja, első nézésre. Azokat a tipikus, megtanítalak kesztyűben dudálni, meséket :) vagy a Transformers-t.
    Talán jobban fejlődne a kultúra is, ha nem egész nap a tv-t nézem, mert egyre több oktató film lenne, mivel többet ér az információ vizuálisan, mint az ingyenes gyerek mesék az írás olvasási időszakban.
  • avengir #8
    Usa modellt eunak is!
  • ffxi #7
    Mire lejön, lejár a kölcsönzés. Vagy kikölcsönzöm több napra :P
  • cateran #6
    Izé..letölteni végtelen időd van:D Csak 2 heted miután lejött...aludnom kellene:S