Ötvös Tibor

Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Sokan kételkednek, hogy a Steven Spielberg és Peter Jackson nevével fémjelzett Tintin film valóban sikeres lesz, de ugyanígy volt az Avatár esetében is. Mindenesetre, ahogy az már lenni szokott a játékvilág is lecsapott a hősre és már készül a Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn címet viselő alkotás.

Mivel Tintin francia, így nem meglepő, hogy a Ubisoft nyerte el a játék jogait. Szerencsére azonban ezúttal nem egy, a filmhez gyorsan összecsapott, "ugráljunk ismerős helyszíneken" alkotással van dolgunk, hanem egy jól átgondolt és egyedi ötletekkel megáldott akció-kalandjátékkal.



Maga a játék leginkább olyan klasszikusokra hasonlít majd, mint a Heart of Darkness vagy a Flashback. De mondhatnánk a The Lion Kinget is, hiszen jó pár alkalommal Tintin is átvált "3D-be" (általában mikor valaki vagy valami elől menekülnünk kell). Hősünk, akár csak a képregényekben itt sem használ fegyvert, helyette az eszét használja majd.

Minden szinten akad majd egy főellenség is, akit különböző módon lehet majd kiiktatni. A bemutatott változatban Allant, Maddock kapitány gonosz első tisztjét kellett legyőznünk és ehhez oda-vissza kellett rohangálnunk a képernyőn és hagyni, hogy saját tűzijátékával kicsinálja önmagát.



A fejlesztők elmondása szerint több, mint 10 órás játékidőt nyújt az egyszemélyes kampány és a képregény összes ismertebb helyszínére eljuthatunk és minden fontosabb szereplő felbukkan benne. Lehetőségünk lesz még ko-op módban is játszani. Ilyenkor az egyik játékos Tintint, a másik pedig Maddock kapitányt irányítja.

Az Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn október 21-én jelenik meg konzolok mellett PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #1
    "Hősünk, akár csak a képregényekben itt sem használ fegyvert,"

    A kepregenyekben hasznal fegyvert... lofegyvert is.