Dojcsák Dániel

Késik a Doom 3 kiegészítője

Egy konferencia alkalmával az Activision bejelentette, hogy mind az Xboxra írt verzió, mind az első kiegészítő csomag, a Doom 3: Resurrection of Evil PC-s változata késni fog.

A Doom III rajongóknak most dupla fájdalommal kell szembesülniük, az Activision bejelentése szerint mind az eredeti Doom 3 konzolos verziójának, mind a kiegészítő PC-s verziójának megjelenését visszamondták, legalábbis egy időre, és esély sincs a korábban bejelentett 2005 márciusi megjelenésre. Az utóbbi fejlesztéséért maga az id Software felelős, míg a konzolátirat készítését a Vicarious Visions készíti, természetesen az id felügyelete alatt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A dátumok eltolódásában a legnagyobb szerepet kivételesen nem a programozók késése okozza, hanem a kiadó vezetőségének döntése, melynek értelmében nagyban növelni szeretnék 2005 4. negyedévének bevételeit, mégpedig 150 millió dollárra, mindezt úgy, hogy a két húzó szoftvert áttették a 2006-os pénzügyi évre. Ez nem azt jelenti, hogy 2006-ban jelenik meg, hiszen az Activision 2005-ös pénzügyi éve március 31-én ér véget, tehát a játék leghamarabb áprilisban jelenhet meg. A legvalószínűbb kiadási időpont pedig április 5., hiszen az Activision a tapasztalatok szerint szinte mindig hétfőn vagy kedden jelenteti meg programjait.

Reménykedjünk benne, hogy a kiegészítőben található történeti szál kinőtte az előd betegségeit, nem válik unalmassá és másodjára már nem egy sötét tónusú interaktív technikai demót szeretnének az orrunk alá dörgölni. A játékkal kapcsolatos további információkat tavaly őszi elemzésünkben találhattok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • odex #20
    hát enyhén jobb a többi FPS csak te nem láttttasz ezekbe semmit te csak a lövöldözést meg a játék 2dés cuccccokat már te látnád akkor csak ámulnál a szép grafikán
  • odex #19
    ÓÓÓ 1 évet késik a doom kieg
    hát má remélem annyival jobb is lesssz!!!
    remélem hogy ha 1 évet késssik akkor legalábbb jobb lesssz mint a hl2!!!
  • Tiby #18
    Freddy TNT-nek igaza van.Például én is szeretem a Doom-ot.De én azért nem alszok el a horrorfilmeken
  • Freddy TNT #17
    Úgy néz ki én vagyok az egyedüli hülye, akinek tetszett a Doom3.Pedig nem vagyok egy mai játékokon nevelkedett.Még a C64-es korszakból is van bőven emlékem
    A Doom3-at szerintem hiba lenne a Hl2-höz vagy bármi máshoz viszonyítani.De a maga nemében nekem nagyon bejött.Jobb,mint bármelyik horrorfilm(azokon mindig bealszom, vagy idegsokkot kapok a sok hülyeségtől)

    5.1-ben sőtét szobában az esti órákban besötétítve az igazi.Ezt tanusíthatom.
  • DcsabaS #16
    A DooM3 elsősorban technológiai (erő)demonstrációja az id Software új 3D motorjának. Az élvezetes játékokat majd erre a 3D motorra fogják megcsinálni - mások.

    Ezért az, hogy csak egy klón lenne, teljesen abszurd. (Majd a többi játék lesz ennek a klónja.)
  • NEOreg3 #15
    hátizé nemmondok semmit arra hogy hlklón:P
  • sweech #14
    a 2. meg a 4. kép nagyon király :DDDDD
  • sweech #13
    remélem itt már meg fogja tanulni a főhős hogy hogyan kell magára erősíteni az elemlámpát...:P
  • DOT #12
    Sztem a Doom3 unalmas... Ugyan jól néz ki, de ez minden. Tök kiszámítható hol lesznek a szörnyek, egyértelmű, hogy a megtisztított területről még rádtámad 1-2, vagy kiugrik egy falburkolat elem mögül, ha túl tiszta volt a terep.. Én csalódtam, semmit nem érzek az eredeti Doom hangulatból. Ez csak egy HL-klón.
  • NEOreg3 #11
    ezzel nem flémelni akartam a hl2-sök ellen:P