Demkó Zsolt

Újjáéled a klasszikus DOOM

Egy lelkes csapat úgy döntött, hogy a mostani nemzedéknek is megmutatja a DOOM világát. A harmadik rész grafikai motorjára alapozva újra elkészítik az első részt, és a képek szerint a fejlesztés nagyon jól halad.

Be kell ismernem már öregnek számítok a PC-s játékvilágban, hiszen az első FPS-sel, a Wolfeinstein3D-vel is játszottam. Ha jól emlékszem 1993 tájékán jelent meg a DOOM és 1994-ben a DOOM II. Nagy port kavart a játékvilágban az id Software alkotása, ezzel megnyitották a kapukat az új világba. Ez már régen történt, manapság az első rész mobiltelefonokra jelenik meg, hiszen már olyan szinten vannak mint akkor egy számítógép. Hogy az első rész ne tűnjön a feledés homályába egy kilenc fős csapat újraéleszti a legendát.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az Alpha 0.25-ös verzió a napokban jelent meg, ami igazi nosztalgiával töltheti el azokat akik játszottak az első résszel. Jelenleg a pályákon dolgoznak nagy erővel, de az utolsó előtti képen a már elkészült tárgyak is láthatók. A végleges verzióra átdolgozzák a játékmenetet, a pályákat, elkészítik a szörnyeket, a katonákat, a fegyvereket, illetvea hangokat is beültetik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Abban biztos vagyok, hogy jó kezekben van a projekt, hiszen már közel 5 hónapja dolgoznak ezen a modifikáción. Érdemes megnézni eddig meddig jutottak: egy installált DOOM 3 és a 26 MB-os file szükséges, amelyet a honlapjukról lehet leszedni. Az oldalon további összehasonlító képeket is találhattok és ott szerezhettek tudomást majd a további fejleményekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tokman #72
    Hi all nézzétek meg az oldalamat :)
    http://www.idsoftware.uw.hu
    Most csináltam ! nem gagyi! ha tetszik írjátok le persze oda :) Mirc en általába fent szoktam lenni és ha van Quake3 szerveretek akkor én szivesen kíron na enyi bye-ez
  • mario5 #71
    Ha megvan a DIRECTX 8.1 akkor rakjátok fel és küldjétek el E-mail-ban hogy hol van!!!
  • NeoMaN #70
    nekem meg nagyon bejött. visszaadta a régi idők fílingjét. :)
    nekem nem kellenek a bonyolult, túlcsicsás, irányítsd a csapatod meg kommandózzál játékok... :P
  • cserk #69
    bocsesz a helyes írásért csak gyorsan írtam :D
  • cserk #68
    szerintem a doomIII egy nagy szar (ez az én szelíd véleményem) régen mét teccet a sima doom I doomII de a Doom III az trééé már de megbocsásatok most hát ugyan azt kell vele csinálni mint a simában csak szebb grafal és ban pár új pája meg más a végigjácása szóval nekem elég volt a régi is (azok a régi szép idők
  • Ron Ragm #67
    Szerintem az a 10 perc úgy 10 perc ha csak rohansz előre és mindent tudsz merre mit hol, ha rendesen játszol a játékkal akkor kb 1 hét alatt végzel vele napi 3-4 óra játékkal (legalábbis asszem ennyi idő alatt nyomtam ki a doom 1-et)
  • SirLord #66
    na embörök, hát nincs igazam hog majd végig lehet pörgetni a játékot 10 perc alatt, ha nem bövitik???
  • Athlon64 #65
    Ja még a Battlefiel 1942 is nagyon klafa volt!!!!:)
  • Athlon64 #64
    Nekem következő FPS-ek jöttek be eddig:
    DOOM1, DOOM2, Heroes, Quake, Quake2, Half Life, Wolfenstein, Medal Of Honor, Unreal 2, Call Of Duty, Far Cry

    kb. ebben a sorrendben, de a DOOM3 nekem nagyon nem jött be pont a sok sötétség miat, a Half Life 2 meg még játszás alatt ban de némely része elég vontatott, de úgy érzem végül is jó lesz (remélem)!
  • DcsabaS #63
    Ugyan nem ehhez a sorozathoz tartozik, de talán egyeseket érdekel, hogy egy orosz fickónak anno sikerült kiderítenie, hogy hogyan tud új pályákat csinálni a klasszikus DOS-os Prince Of Persia-hoz, ami talán a legelső igazán ütős játék volt PC-re. A játékot 4D-Prince címen kell keresni az interneten.

    (Akinek Windows XP-je van, az DOSBox alatt rendesen, azaz zenével együtt is élvezheti!)