Dojcsák Dániel

Megjelent a Punisher

A The Punisher című játékot nagyon könnyű egy félmondatban leírni. Menj A pontból a B pontba és ölj meg mindent ami él és/vagy mozog. Mondani sem kell, hogy egy játékot, mely erre alapoz, szétszednek két óra alatt, de ez valahogy elérte, hogy jó kritikákat kapjon.

A THQ által megkreált rémálom akció a Marvel képregényen alapul és több, mint 120 egyedi gyilkosságot tartalmaz. A fejlesztőgárda, a Volition, igyekezett minél hűségesebben ragaszkodni a képregény sorozat alapjaihoz, melyben egy ultra erőszakos antihős legjobb szórakozása a kegyetlen önbíráskodás. A történetet a Punisher alkotópárosa írta, mégpedig Jimmy Palmiotti és Garth Ennis. Sikerült visszaadniuk a képregény szélsőséges, sötét világát. A játékosok Frank Castle, azaz a Punisher (Megtorló) bőrébe bújhatnak és nekivághatnak egy bosszúval telített igazság-túrának.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékosok minden információt megszerezhetnek az elkövetőktől amire szükségük van, persze ehhez szükség lesz néhány régimódi büntetés kiosztására is, ami megereszti a bűnözők nyelvét. A bűnözők fontos dolgokat mesélhetnek el, s a "meggyőzés" erejétől függően többet-kevesebbet, vagy fontosabbat is hajlamosak kikotyogni. A játék kihasználja a környezetben rejlő lehetőségeket is, mégpedig 120 különböző módon teszi lehetővé, hogy kivégezzük a bűnösöket. Itt nemcsak különböző eszközökre és fegyverekre kell gondolnunk, hanem olyan speciális kivégzésre, ami helyszínspecifikus.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék a polcokra Playstation 2, Xbox és PC változatban kerül ki, ahonnan az elmondottak alapján néhány országban valószínűleg hamar el is távolítják, még akkor is ha korhatáros (természetesen felnőtt kategóriájú). Gondolok itt például Németországra, ahol már hagyományai vannak a számítógépes játékok betiltásának. PC-re kb. 8000 Ft, a Playstation 2 és az Xbox változatok pedig kb. 10 000 Ft-os ajánlott fogyasztói árral hagyták el a kiadót.

A Punisher demójának letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • joe1980 #26
    Lehet,hogy jó játék,lehet sokaknak tetszik,elhiszem.Elöbb egy másik ehez szoló topicba kaptam egy letolást,hogy azt mondtam,hogy nem tetszik.
  • Smitiz #25
    Olvasgatva az itt leirtakat, gondoltam én is hozzászólok:
    A játék nem gagyi, de:
    A garfika érdekes.... vannak benne elég gyenge effektek és megoldások, de szerintem nem csúnya játék, bár a Far Cry-t nem veri . A kamerakezelése a játéknak tényleg fura, a kínzás és kihallgatás nem rossz és ötletes, amúgy szépen viszi magát előre a történet, néhány ismert szereplő (legalábbis annak ismerős, aki régen sokat olvasott Pókembert ) is feltűnik benne. A nehézségről nem tudok sokat mondani, easy-n tolom még, így elég szórakoztató.
    Összeségében: Szerintem nem jobb a Max Payne 2-nél sok apró hibája miatt, de egy kellemes játék, jó stressz-levezető, mindenesetre pénzt nem adnék érte.

    U.i.: A Duke 3d és a Shadow Warrior is szerintem nagyon jó volt.
    U.i.2: Szerintem azért nincsenek ma már olyan jó feelinges játkok mint régen, mert a feelinges témákat már megcsinálták régen vagy le van védve + szerintem a 3D gyorsítók is bűnössek emiatt, mert pixelekből nagyon komoly, hangulatos játékokat csináltak Pl.: Day of the Tentackle amit nem tudom hogy hogyan tudnának egy mai gyorsítókártyával megjeleníteni (mármint a mai grafikai "elvárásoknak" megfelelően)
  • floatr #24
    ..
    Látom egy hullámhosszon vagyunk.
    Talán érthetőbb lesz (talán nem), ha beszúrsz egy " csak "-ot a "pedig ha" és az "azt nézed" közé. De lehet, hogy csak mégegyszer el kéne olvasni, amit írtam.
  • Skynet #23
    ??
    Én anno egy olyan SHADOW WARRIOR címü játékkal játszottam ami full dukenukem motorral ment fps volt és dobócsillagokat lehette dobálni megy ilyenek,bocs ha másra gondoltál...
    Hogy nem lesz klasszikus ez tény,de hogy nem szar azis.....De igaz ez ízlsek és pofonok.
  • floatr #22
    Ha nagyon erőltetjük, akkor minden FPS más kategória. Szerintem néhány klasszikust leszámítva csak feeling kérdése az egész. És ez nem lesz klasszikus, mint ahogy a Doom3 sem.
    Az összehasonlítási alap a kategória, amiben (nemcsak szerintem) forgolódik. Ha Neked a hasonlatosság ott kezdődik, hogy olyan -- Goth szavaival élve -- mekszpéjnszerű (de azt veri), akkor egyed bakker, Neked találták ki.

    A SW-ban pedig ha azt nézed, hogy a duke3d motorjával készült bizbasz, akkor onnantól kezdve a véleményed önellentmondás. Hiszen a Duke és a SW "teljesen más stílus", és a Duke nem "megfelelő hasonlítási alap" Lehet, hogy ki sem próbáltad?!
  • Killgore #21
  • Goth #20
    Megvan a demója, abból ítélve ikszipszilonodik tépéess mekszpéjnszerű unalom sútör.
  • Killgore #19
    A játék qurvajó. erről ennyit. az hogy mit szavaznak össze vissza a gamespoton, meg őszintén, ki a fszt érdekel?
  • arty #18
    jaja, gamespot a legkevébé mérvadó, ők vannak a legjoban "megvéve" :(
  • Skynet #17
    Floatr szeretem ha valaki anélkül lefikáz egy játékot hogy DEMO-t játszott vagy ki sem próbálta...:)
    NOLF teljesen más stílus Shadow warrior meg egy dukenukem motorra épülő tucathent...Ide a megfelelő hasonlítási alap a Max Payne amit odaken....

    arch onnantól kezdve hogy a d3 8.8 pontot kapott a gamespottol (ami erősen sok egy olyan játéknak ami a grafikán kívül egy nagy középjáték) elvesztette a hitelességét és ez még sok más értékelésükre is igaz....
    Nforce-on 7.8-8 körül adnak a JÁTÉKOSOK a játéknak ami nem számít rossz eredménynek...A játék nem gagyi...