Demkó Zsolt

Crashday fejlemények

A német Moon Byte fejlesztőcsapat 4 hónappal ezelőtt jelentette be, hogy még fél évre van szükségük a már évek óta fejlesztés alatt lévő Crashday című játékuk befejezéséhez. Ezek szerint még ebben az évben el kellett volna készülnie, de nem fog.

A Crashday csak 2005 első negyedében fog megjelenni. De hagyjuk is a rossz híreket, koncentráljuk a jókra. Augusztus végétől a fejlesztésbe bekapcsolódott egy másik német cég, a Replay Studios is. A Replay Studios 2002-ben alakult, jelenleg két fejlesztésük van folyamatban, a Sabotage 1943 című II. világháborús taktikai akciójáték és a már említett Crashday. A Crashdayt a legegyszerűbben úgy lehetne leírni, hogy a brutális Carmageddon és a klasszikus Stunts keveréke.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban 13 teljesen különböző és variálható jármű található majd, amelyeket a saját ízlésünk szerint különböző tuningokkal láthatunk el. A tuning részletessége a 2. képen látható, érdemes megnézni. Az optikai és motortuningok mellett fegyvereket is aggathatunk kedvenc kocsinkra. Versenyszellemünk kiélésére több mint 30 pálya adhat otthont változatos helyszíneken. Roboghatunk majd kietlen síkságon, autópályán, városokon és offroad pályákon keresztül.

Az ígéretekkel nincs probléma: valós idejű fizikai (defomáció) és optikai (textúrák változása) sérülések várhatóak. Visszajátszásra is lesz lehetőség, hogy megnézhessük mit is alkottunk. A játékban lehetőségünk lesz Karrier módban is játszani, de többjátékos rész is rendelkezésünkre áll majd. Az összes játékmód még nem ismert de pár igen:
  • Stunt: pontokat kapunk az ugrásokért, csúszásokért, pördülésekért
  • Wrecking: gyűrd le az ellenfeleket, mielőtt ők gyűrnek össze téged. A szó legszorosabb értelmében. ;)
  • Racing: egyszerűen hangzik, versenyezni kell a megadott pályán, a leggyorsabb győz
  • Knock Out: ez is ismert, körönként a leglassabb kiesik a versenyből
  • Speed Bomb: ha túl lassan mész, akkor a járműved felrobban
  • Capture The Flag: szerintem ezt sem kell bemutatnom. A zászlóért folyik a harc
  • Test Drive: tesztelhetjük a kocsinkat a kiválasztott pályán.

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

    A játékot mozgató grafikai motor saját fejlesztés és a képeket elnézve nagyon ígéretes. Az évek folyamán nagyon sokat fejlődött elhihetitek nekem, mert folyamatosan követtem a játék életét. A motor képes lesz magas felbontású, fotorealisztikus textúrák használatára, fény-, robbanás-, tűz- és füsteffektek, stb. megjelenítésére. A játék alapban tartalmazni fog egy szerkesztőt, amivel a játékba akármit lehet importálni (autókat, ugratókat, épületet...), és persze pályákat lehet készíteni. A szerkesztővel készített pályák mérete körülbelül 100 kB, így egymásnak egyszerűen meg tudjuk mutatni az alkotásunkat.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • karikusz #38
      Új screenek, meg egy jó kis trailer jött ki amit ITT leszedhettek!


    • Wing Rockling #37
      Sok visszamaradott gyerek még azt sem vallja be magának hogy a PC-s játékok szebbek mint a konzolosok, szal ő már azért halad :)
    • Commandante #36
      ja bocs, el lemaradt: legalább is sztem
    • Commandante #35
      Sztem az nm igénytelenség, h pc-n nyomod, de az in, h spórólsz a betűkkel, kedves bld! Beletörik a dumádba a szemem!
    • 12346 #34
      na hallod, ha kussoltál volna, bölcsebb maradtál volna:DD
      nem kívánom kommentálni, mert elég korlátoltnak látszol ahhoz, hogy felfogd .
    • bld #33
      "tisztelet a kivételnek" ezt is odaírod a végére de a megelőző hozzászólásaid nm arról árulkodnak h komolyan is veszed(legalábbis sztem)
    • bld #32
      ÁÁÁ nincs egy cd 300ft
      Komolyra fordítva a szót:
      1. Sztem te sem adnál ki tízezreket akár látatlanba egy jónak tűnő játékért nm?
      2.Nem tudom h miért van az összes konzolos megáldva ezzel a "buta, sznob, grafika fantizáló pc-s" érveléssel megáldva, aki már jó tíz éve(vagy akár csak jó pár éve) játszogat az fel sem rak ilyen szemetet(még azt a pár százast se adja ki érte:) a többi meg had játszon a kannás játékokkal attól h valaki játszik a pc-jén már igénytelen...??
    • Dzson #31
      PCsek, ez való nektek, játszatok vele, szép szines LUFI. :))) De nem tudom, akkor mit szólnátok, ha meg kéne vennetek rendes árban, mert 300ft-s CD-re írva elég könnyű ez a laza szöveg tőletek. :))) A cikk alapján kb. ennyit is ér mondjuk, nem többet. Szép a grafika, nektek ennyi elég (tisztelet a kivételnek). :))
    • muerte2 #30
      Én is toltam c64-en stunts-ot és amigán is, de a pc-s az überállatvolt, még a retal is és a gunship2000 is+LHX, pacman,prince. (asszem a c64es stunts az nem egészen az volt mint a pc-s de itt királyul rugózott az autó)
    • 12346 #29
      nah, kb elmondták már előttem, amit én is mondani akartam Dzsoninak:)