Dojcsák Dániel

Lock on - harcirepülőgép szimulátor a boltokban

Az Ubisoft megjelentette modern harcirepülőgép szimulátorát, mely már kapható is a boltokban.

A játék, teljes nevén Lock On: Modern Air Combat, a tervek szerint igazából 2 évvel hamarabb jelent volna meg, de a fejlesztők inkább tovább dolgoztak vele kicsit, minthogy hibákkal teli terméket adtak volna ki. A szimulátor a PC játékosok nagy örömére egy eddig hanyagolt környezet, a Varsói Szerződés országai kerülnek előtérbe.

Az Ubisoft újszerű játékának fejlesztésért egy orosz csapat, az Eagle Dynamics felelős. A srácoknak sikerült bebizonyítani ezzel a dobással, hogy a műfaj még egyáltalán nem halott - aki emlékszik még a 6-8 évvel ezelőtti repülőgépszimulátor dömpingre, az tudja mire gondolok. Manapság viszont a magas fejlesztési költségek miatt egyre kevesebb ilyen típusú játék jelenik meg, de igény valószínűleg lenne rá.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Lock on nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen hat különböző repülőgépet vet be a harcban. A kérdés az, hogy mennyire sikerül eltalálni a különbözőségeket, mennyire precízen oldották meg a valósághű irányítást és az egyéb tulajdonságokat, illetve mennyire skálázták be jól a játékot. Ugyanis egy jó szimulátort a csillogó szemű kezdőnek is élveznie kell és a tanult veterán is örömét kell lelje benne.

Ami biztos viszont, hogy egy elég kiforrott, tiszta menüvel rendelkezik a játék. Windows szerű gombok, elhelyezés, és könnyű navigáció jellemzi. Ha nincs kedvünk szórakozni a beállításokkal, akkor nagyon egyszerűen néhány kattintással összehozhatunk egy küldetést. A játékban szereplő objektumok száma szinte hihetetlen, ugyanis közel 200.000 épület, 21 város, 1700 kisebb település, 500 híd, 18 repülőtér és megközelítőleg fél milliárd fa felett repülhetünk el. És persze ott vannak a vasmadarak is. Közel 50 egyedi jet, helikopter és légcsavaros gép tarkítja az eget.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A használható gépek száma, mint említettem nyolc: az orosz MiG-29A és MiG-29C, a Su-25, Su-27 FLankerB, Su-33 FlankerD, az amerikai F-15C Eagle és A-10A Thunderbolt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end #14
    újgazdag!nekunk warezolni kell a cuccot!
  • end #12
    nem
  • Reaper #10
    Amelyek mára már lengyel gépek...
    Pontosabban december végéig az összeset átadja a Luftwaffe.
    UFF
  • aDannyBoy #8
    of coz kulonboyo verzioju gepekrol van szo.. nemetorszag szineiben tundoklo es oroszorszagi vagyis szovjet migrol

    a kis difiert meg sorry :) 6 gep, de mig29 bol 3 van, az meg 8.... kis logikai malor
  • Reggel #6
    LOL
    "a német MiG-29A, az orosz MiG-29A"
    "ennél többet nem tudok mondani,kérem kapcsolja ki"
  • Reaper #4
    Leginkább olyan béta tesztereknek kellett volna kiadni a progit akik látták volna a fáktól az erdőt. Nevetséges, hogy olyan hibáktól hemzseg a progi amit rögtön meg lehet látni ill. kb. fél óra játék után elő lehet csiribálni. Jah és nem ártana egy új netcode után nézni...Ennek ellenére a program nagyon jó és a hibajavítások után tuti etalon lesz(jah meg ha a mostani high-end gépek lesznek az alapok).

    UFF
  • Darth Sith #1
    ez tetszik, majd letöltöm. :)