Franczy

id Software információk

Az elmúlt hetekben-hónapokban egyre több pletyka látott napvilágot az id Software közeljövőben napvilágot látó Doom III szoftvere és a Microsoft ugyancsak közeljövőben megjelenő első játékkonzolja, az Xbox kapcsolatáról.

A napokban megrendezésre került QuakeCon 2001 konferencián az ügyben talán legkompetensebb személy, maga John Carmack ejtett néhány szót az ügyről, amikor is azt mondta, hogy a Doom III lényegében minden gond és nagyobb grafikai változtatások nélkül átültethető lesz PC-ről Xboxra. Carmack ezenkívül elmondta, hogy szerinte a Sony PlayStation 2 játékkonzol nem rendelkezik akkora teljesítménnyel, hogy gond nélkül futtatni tudja a Doom vadonatúj, harmadik változatát, vagyis a PlayStation 2-re írt Doom III esetében a grafikát jelentős mértékben le kellene butítani. Carmack mindenesetre elárulta, hogy jelenleg szó sincs arról, hogy a Doom III esetleg PlayStation 2-re is megjelenne, azonban ha a jövőben mégis igény lenne a szoftver PS2-es verziójára, akkor azt minden bizonnyal nem az id Software, hanem egy külső szoftverfejlesztő cég készítené majd el.

A QuakeCon 2001 konferencián számos egyéb, az id Software-rel kapcsolatos új információ is napvilágra került. Ezek szerint az id Software a Nerve Software-rel együtt jelenleg két nagyobb projekten dolgozik. Az egyik ilyen projekt keretében a sikervárományos Return to Castle Wolfenstein névre hallgató játékprogram multiplayer részét fejlesztik, a másik projekt pedig egyelőre még teljesen névtelen, és jelenleg csak annyit lehet tudni róla, hogy egy vadonatúj többjátékos co-op játék lesz, melyben számos, az id Software által fejlesztett új technológia kerül majd alkalmazásra.

Ugyancsak a QuakeCon 2001-en derült ki, hogy a Raven és az id Software fejlesztői gőzerővel dolgoznak a Quake 4 kifejlesztésén, mely történetét tekintve visszatér majd a Quake 2-höz. A fejlesztők elmondták, hogy a Quake 4-ben a legfrissebb id Software fejlesztések kapnak majd helyet, vagyis az új játék lelkét a Doom III engine jelenti majd. A Quake 4-et, a fentebb említett egyelőre még névtelen multiplayer játékot és a Doom Game Boy Advance-ra fejlesztett változatát az Activision jelenteti majd meg.


John Carmack a QuakeCon 2001 konferencián egyébként bemutatott egy újabb Doom III demót is, mely a konferencia résztvevői szerint rendkívül meggyőző volt. Carmack az új szoftver hardverigényéről azt mondta, hogy a Doom III egy GeForce3-as grafikuskártya segítségével még az összes vizuális effektus mellett is legalább 30 képkocka/másodperces teljesítményre lesz képes, de természetesen a jövőben napvilágot látó hardvereken további gyorsulás várható majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mad Guy #44
    Doom 3 comic version :)
  • narumon #40
    "Narumon: honnan van neked 150 ezred? ügyvéd vagy ? :)"

    Még nekem sincs de gyűjtök... :)
  • narumon #37
    Na ez előbbi hozzászólásom kevert lehetett. Szal 100e Ftért lehet itthon kapni a ps2t, és ehhez viszonyitva az xbox ára gondolom olyan 150 körül lesz. Ennyi meg nem sok szerintem egy dvd,divx,mp3 lejátszó és egy játékgép keverékéért. Bocs a kavarodásért...
  • narumon #36
    "Te egy meglehetősen elvakult nvidia imádó vagy, amiket leírtál (nem csak itt), és az elég röhejes. Ember! Le kéne már szállni a magas lóról!"

    Ahha Mr. Nemtomki állnévmögé bújva. Ezek szerint kettőn közül te ülsz a magasabb lovon, mert csak ott fent van huzat.

    "Ha tovább kóstolgatsz, akkor kipellengérezlek a "nagytudású hozzászólasaidból"..."

    Én nem kostolgatlan de a te pellengérezésednek bármikor állok elébe. Ugyanis nem szoktam olyat leirni ami nem igaz. (vagy legalábbis nem úgy tapasztaltam hogy nem lenne igaz)

    "Most sajnos ismét nem leszek 1 hétig, ismét távolkeletre utazom...:)))"

    Még jó hogy te vagy az alacsonyabb lovon :)
  • narumon #35
    "narumon: ha annyi pénzed van, vegyél már nekem is egy xboxot, kösz (ha nem sok az a 250 dolcsi :P"

    Persze hogy nem kevés, de európában egyrészt olcsóbb lesz (A PS2t is 100ért lehet itt kapni), másrészt egy asztali dvd is ennyibe kerülne. Nem is azt mondtam hogy rohanjon mindenki venni! :)
  • narumon #31
    "JC többször is volt már szélkakas, a véleménye számomra már nem sokat ér."

    Én nem nagyon emléxem ilyesmire. Az egyik legmegbízhatóbb ember a szakmában.

    "Xbox: nem sokban különbözik egy PC-től, vérbeli PC játékos ilyet sosem vesz meg. Minek is venné meg, hisz azok majd PC-n is játszhatók lesznek, és egy PC azért többre képes, mint egy Xbox."

    Csak mivel sokkal olcsóbb lesz mint egy PC, így arra kell gondolni hogy aki csak játékra venne PCt az inkább ezt fogja megvenni. Azonkivül ha megoldják a divx és mp3 lejátszást rajta akkor még nagy PCsek is venni fognak a nagyszobába a tv mellé egyet. (én is)

    "PS2: Az erre megjelent játékok közül csak keveset írtak át PC-re, tehát aki az olyanokat is szereti, annak vennie kell egyet."

    A lényegeseket átírják, vagy illetve fordítva mert sokat PCről irnak át konzolra. Ps2 szerintem gyerekeknek való, bedobja a lemezt és nyomkodja egy félóráig. Általában a PCseket nem elégíti ez a játékélmény (engem sem)

    "Júniusban távolkeleten jártam, és látván azt a játékdömpinget, amit a PS2 futtatni tud, leesett az állam."

    Nana azért annyire nagyon sok nincs rá.

    "Tehát azok, akik azt mondják, hogy nehéz PS2-re játékot írni, azok (ezek szerint) tisztában kell, hogy legyenek azzal a ténnyel, hogy náluknál sokkal tehetségesebb emberek élnek keleten"

    Azért nézd meg azt a hatalmas játékdömpinget és a játékok minőségét. PS2-re szvsz 10 alatti az igazán jól megcsinált jó játékok száma.

    "Mire a DOOM3 megjelenik, addigra már legalább 2 generációváltás lesz videokártya terén is."

    Na ezzel egyetértünk....
  • narumon #30
    "Szoval ha az amugy is alacsony TV felbontasu grafikat csak 30fps-sel tudja meghajtani az engine akkor mi lesz a PC joval magasabb felbontasaival?"

    Cskhogy nem Xboxról beszélt hanem PCről Gef3-ról. És kétlem hogy 640x480-ra gondolt volna..
    Egyébként még nagyon odébb van mire ez a game kijön addigra a gef3 ára olyan 40 rugó lesz netto..
  • ixyon #21
    hi
    szal a PS2 hardware azért gyenge ehez, mert nincsen benne vertex sharder!!!! és ugye carmack volt az, aki igazábol kitakálkta ezeket a cuccokat, valószínű, hogy a D3 meg tele van velük. tehát ezt a PS2n mind emulálni kell...
  • CAD #18
    Anonymus: hat nemtom, sztem JC eleg nagy szaktekintely, es ha o azt mondja, hogy PS2-vel max kitorolheted, akkor az valoszinuleg ugy is van.

    Egybknt Doom III messze van, addigra jobb cuccok lesznek mint GF3, PIII 1ghz...

    Quake 4? hmm, ez mar nekem nagyon rokabor szagu, sztem egy jatekbol 3 resz booven eleg (Vagy legalabb legyen Quake Trinity, vagy valami, mert az hogy 4... sztem fantaziatlan.)

    Whistler tenyleg eszi az eroforrast, dehat ha szepet akartok latni, fizetni kell erte... (Win2k rlz).

    garfield: ha ID software sux, akkor nemtom, hogy a tobbi ceget hova sorolod, mert bizony elegge a topon van az id, eddig szinte minden jatekuk - technikai resze mindenkeppen - egy uj lepes volt a szamitastechnikaban...