Gyurkity Péter

Megoszthatjuk a PS5-tartalmakat

A képernyőképek és a rövid videók feltöltését engedélyezi a Sony saját appján keresztül.

A japán vállalat meglehetősen gyakran szerepel híreinkben, nemrég a PS4 gyártásának folytatásáról számoltunk be, ezt pedig az a hír követte, miszerint a PlayStation alkotója nem hisz a VR-headsetekben. Most újabb döntést hoztak az illetékesek, ez viszont a PS5-konzolon futtatott tartalmak megosztásával kapcsolatos.

Egy rövid Twitter-bejegyzésben közölte a napokban a Sony, hogy a jövőben még több felhasználó számára teszik lehetővé a rövidebb tartalmak megosztását, amely a saját PS-alkalmazás használatával lesz lehetséges. Ezt az opciót, amely a beállítások között található és kézzel kell bekapcsolni, tavaly októberben a japán és a kanadai felhasználók számára tették elérhetővé, szigorúan tesztjelleggel, ezt követően pedig a kapcsolódó jogosultságokat módosítgatták, hogy optimális eredményt kapjanak. Most az amerikai régió több országára terjesztik ki a lépést, amelynek révén az ottani regisztrált tagok szintén könnyű módon feltölthetik a PS5-konzolon készített képeket és videókat, amelyek megosztása az alkalmazáson keresztül gyorsan megvalósítható – erre korábban csak USB-kapcsolat révén volt lehetőségünk.

A Sony néhány korláttal teszi elérhetővé az új szolgáltatást, amely az engedélyezést követően a Library-fül alatt bukkan fel. A nagy felbontású videók feltöltése és megosztása nem engedélyezett, így például a 4K-tartalmakról le kell mondanunk. Ugyanígy megszabják az időtartam maximális hosszát is, eszerint legfeljebb 3 perces videókat oszthatunk meg, míg a képernyőképek kapcsán nem látunk komolyabb korlátokat. A mellékelt magyarázat szerint a Sony szerverei 14 napon keresztül tárolják majd el a feltöltött anyagokat, a helyben, magán a konzolon tárolt példányokat viszont tovább is megőrizhetjük.

A mostani lépésben a dél-amerikai felhasználók próbálhatják ki az opciót, a jövőben ezt várhatóan a többi régióra is kiterjesztik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!