SG.hu

A Sony PlayStation 5 eladásai átlépték a 40 milliót, új szoftvert kap a konzol

A hardver akár 8 TB-os M.2 SSD-tárolót is fog tudni kezelni, változik a kezelőfelület és Dolby Atmos támogatást kap a rendszer.

A Sony már több mint 40 millió PlayStation 5 konzolt adott el - közölte a cég, és örömmel jelentették be, hogy enyhülnek a logisztikai problémák. "Hónapokba telt, amíg az ellátási láncok normalizálódtak, hogy a keresletet kielégítő készletünk legyen" - írta blogbejegyzésében Jim Ryan, a Sony Interactive vezérigazgatója. "Mostanra a PS5-ellátás megoldott, azt látjuk, hogy a kereslet végre kielégül". A japán technológiai és szórakoztatóipari konglomerátum közölte, hogy idén várhatóan 25 millió PS5-öt adnak el, ami rekord lenne a PlayStation-eszközöket tekintve. Ezzel a Sony legújabb konzolja egyre jobban felzárkózik a PS4 konzol eladásaihoz.

A cég azt is bejelentette, hogy megkezdték a PlayStation 5 új szoftvere bétaváltozatának tesztelését, amellyel a konzol akár 8 TB-os M.2 SSD-tárolót is fog tudni kezelni, tartalmaz Dolby Atmos támogatást, és különféle kezelőfelület-fejlesztéseket. A béta ma indul a kiválasztott országokban, és a Sony néhány hónapon belül az összes PS5 konzol számára elérhetővé teszi a bétafunkciókat.

A legnagyobb újdonság a Dolby Atmos támogatás: a Sony 3D Audio implementációja (Tempest 3D AudioTech) kompatibilis lesz a Dolby Atmos eszközökkel, tévékkel és házimozi rendszerekkel. Az olyan médiaalkalmazások, mint a Netflix, szintén hamarosan frissíthetik alkalmazásaikat a PS5-ön, hogy támogassák a Dolby Atmos hangot. "A Tempest 3D AudioTech kifejezetten a használt Dolby Atmos audioeszközökhöz rendereli a hangot - beleértve a felső csatornákat is -, így még jobban elmerülhetünk a PS5-ös játékok hangzásvilágában" - írja a PlayStation blog.

A PS5 jelenleg legfeljebb 4 TB-os M.2 SSD-tárolót támogat, de ezt a maximumot a béta szoftverrel 8 TB-os korlátra emelik. Az M.2 SSD-re vonatkozó követelmények nem változnak, tehát továbbra is olyat kell bele venni, amely megfelel a minimális követelményeknek (tehát 5500 MB/s vagy gyorsabb adatátvitelre képes), de a tárolási limit megduplázása azt jelenti, hogy még több játék lehet egyszerre a konzolra telepítve.

A Sony emellett frissíti a kezelőfelületet és megváltoztat néhány dolgot. Mostantól elnémítható a PS5 be- vagy kikapcsoláskor hallható hangjelzése, vagy amikor pihenő üzemmódba kerül, de akár a hangereje is megváltoztatható lesz. Új opciót kapunk arra is, hogy engedélyezzük a DualSense kontroller haptikus visszajelzését a PS5 felhasználói felületén való navigálás közben. Például a fókusz egyik szakaszról a másikra való áthelyezése haptikus visszajelzést váltanak ki ezzel az opcióval, valamint haptikus visszajelzést kapunk, amikor elérjük egy görgethető szakasz végét. Ehhez egy új hozzáférhetőségi funkció csatlakozik, amely lehetővé teszi, hogy egy második vezérlőt rendelj egy fiókhoz, hogy azt segédvezérlőként használhasd. Ez arra jó, hogy segíthessünk másoknak egy játék nehéz részének teljesítésében, vagy a PS5 felhasználói felületén való navigálásban.

A Sony a PS5 közösségi aspektusait is javítja. Mostantól zárt partiba hívhatsz játékosokat anélkül, hogy hozzáadnád őket egy csoporthoz, és nyílt vagy zárt meghívókat is küldhetsz csoportoknak, nem csak egyetlen barátodnak. A Discordhoz hasonlóan mostantól a partihoz való csatlakozás előtt előnézetet láthatsz valakinek a képernyőjét megosztva, és a barátok fülön mostantól könnyebben láthatod, hogy mely barátaid vannak partiban. A Sony emoji reakciókat is hozzáad az üzenetekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!