Gyurkity Péter

Nem jelenik meg a PS5 Pro

A Sony frissíti a mostani generációt, ez azonban nem jelenti majd egy új típus elrajtolását.

A PlayStation 5 kategóriáján belül meglehetősen hosszú időszak után ért véget a készlethiány, ahogy arról nemrég maga a gyártó is beszámolt. Eközben több vékonyabb változatot is piacra dobtak, folyamatosan faragva a készülék súlyából, most azonban külsős forrás révén tekinthetünk be az állítólagos menetrendbe, annak fontosabb részleteibe.

A korábban több alkalommal megbízhatónak bizonyult forrás a napokban újabb rövid bejegyzést tett elérhetővé saját Twitter-hírfolyamában. Ezekben arról olvashatunk, hogy a pletykák ellenére mégsem jelenik majd meg a PlayStation 5 Pro vagy Slim, a japán gyártó ugyanis nem igazán látja értelmét egy olyan, komolyabb jellegű frissítésnek, mint amit a korábbi típusok, így például a PS3 és PS4 esetében láthattunk. Ez elsősorban azért van így, mert a legtöbb játék esetében igyekeztek megőrizni a közvetlen előd, vagyis a PS4 megfelelő támogatását, ez pedig nem tette lehetővé a jelenlegi generáció funkcionalitásának teljes kihasználását. Bőven van tehát még tartalék a PS5-ben, így felesleges lenne annak jelentős módosítása.

A Sony ennek ellenére készül néhány változtatással, hiszen a hírek szerint az idei év második felében már lezárulna a jelenlegi példány sorozatgyártása. Ezt egy friss változat váltaná fel, amely már leválasztható optikai meghajtóval jelenne meg, így a vállalat feladata jóval egyszerűbbé válna, hiszen egyetlen típus előállítására koncentrálhatnának, nem lenne tehát szükség egy különálló Digital Edition párhuzamos sorozatgyártására. Meglátjuk, ez mennyiben lesz így, még van jó néhány hónapunk a hivatalos lépés megtételéig.

A soron következő generáció, a PS6, jó eséllyel 2028-ban bukkan majd fel, legalábbis erre utalnak az Activision felvásárlásával kapcsolatos kritika egyes részletei, amelyben a Sony a Call of Duty 2027 utáni támogatásának biztosításáról beszélt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!