Gyurkity Péter

A TV-re is elhozza játékplatformját az Xbox

A cég saját appal és vezérlővel vonna be szinte minden új készüléket a játékszegmensbe.

A Microsoft és az Xbox kapcsán hosszú hónapok óta folyamatosan beszámolunk az immár xCloud néven futó játékstreaming-platform várható kiterjesztéséről, amely eddig elsősorban a különböző böngészőket célozta meg. Ez hamarosan, az eddiginél több országban megvalósul, közben viszont már a tévégyártókkal is együttműködnek, hogy ezen készülékeket is bevonják a körbe.

A hivatalos oldalon megjelent hosszabb írásban arról olvashatunk, hogy a redmondi cég több nagyobb tévégyártóval is együttműködik, ennek eredményeként pedig azt szeretnék elérni, hogy a jövőben egy saját app, valamint egy, szintén általuk, házon belül kifejlesztett és legyártott egyszerű vezérlő segítségével szinte bármelyik televízió gyorsan és kényelmesen konzollá legyen átalakítható. A hangsúly persze továbbra is a felhő-szolgáltatáson lesz, ez biztosítja ugyanis a konzolos és PC-s játékok egyszerű elérését, amihez nyilván internet-elérésre is szükségünk lesz, hiszen enélkül fabatkát sem ér a hardver területén végrehajtott jelentős bővítés.

A cég ezzel egy időben az Xbox Game Pass előfizetések újragondolásán, azok kiterjesztésén dolgozik, ennek keretében további fizetési menetrendeket is hozzáadnának a jelenlegi kínálathoz, mégpedig a jól ismert telekommunikációs piaci szereplők közreműködésével. Azt tudjuk, hogy maga a szolgáltatás az elkövetkező hetekben több újabb országban is (Ausztrália, Brazília, Mexikó, valamint Japán) elérhetővé válik, míg a platform a népszerű böngészőkön (Edge, Chrome, Safari) keresztül is igénybe vehető lesz, a korábbi ígéreteknek megfelelően, ami már önmagában a támogatott hardver jelentős kibővítését, kiszélesítését eredményezi. A vállalat ezzel egy jóval szélesebb kör számára teszi elérhetővé a konzolos játékokat, így a jövőben kevésbé lesz fontos a hardver beszerzési ára.

Az illetékesek az E3 előtt megtartott saját konferenciájukon arról beszéltek, hogy ma az Xbox biztosít sokkal kényelmesebb hozzáférést a jól ismert címekhez, hiszen amíg a nagy rivális Sony sokszor egy éves eltéréssel teszi csak elérhetővé PC-n a konzolos játékokat, addig ők ezt a legtöbb esetben azonnal biztosítják, ezzel szerintük komoly előnyre tettek szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!