Gyurkity Péter

Régi játékokkal bővít az Xbox-streaming

Előző generációs Xbox-játékok válnak elérhetővé telefonokon, az előfizetők számára.

Még február második felében számoltunk be arról, hogy már tesztelik a Microsoft játékstreaming-platformját, amely időközben nevet váltott, így a Project xCloud helyett az Xbox Cloud Gaming (Beta) áll a felhasználók rendelkezésére. Most régi játékokkal bővítik a kínálatot, az előző generációs konzolokról hozva át azokat.

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy a redmondi cég az első körben az Xbox Game Pass Ultimate előfizetést választók számára teszi elérhetővé ezen régebbi fejlesztéseket, amelyek eredetileg még az Xbox, illetve az Xbox 360 konzolokon jelentek meg. Összesen 16 eltérő játékról van szó, amelyek között olyan nevek kaptak helyet, mint a Fable II, a Gears of War 2 és 3, valamint a The Elder Scrolls III és IV, hogy csak néhány példányt említsünk a felsorolásból. Ezzel az androidos okostelefonok és táblák használói is kipróbálhatják a népszerű alkotásokat, kissé visszautazva az időben, az esetlegesen kihagyott játékokon futva most végig.

A nagyjából 2008 utáni időszakot fémjelző példányokkal bővül tehát a játékélmény, a teljes listát megtaláljuk a közlemény lapján. Amennyiben annak idején szintén kipróbáltuk az adott címet, azt ugyanonnan folytathatjuk (legalábbis néhány példány esetében), fontos kitétel azonban, hogy egyelőre csak a fent említett előfizetést választók próbálhatják ki ezen régebbi fejlesztéseket, ami azért jelentős részlet, mert ez havi 15 dollárba kerül, bár az első hónapot jelenleg 1 dollárért érhetjük el, a csomag pedig az Xbox Live Gold és az EA Play-tagság szolgáltatásait is tartalmazza. Jelen pillanatban több mint 100 különböző PC-s, konzolos, illetve androidos játékot próbálhatunk ki a platformon, a kínálat várhatóan tovább bővül majd. Mindenképpen érdekes lesz megfigyelni az új streamingplatformok küzdelmét, a Microsoft esetében az iOS-készülékek támogatása még hiányzik, ez azonban nyilván szintén változni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)