Gyurkity Péter

Windows és iOS alatt is jön az Xbox Cloud Gaming

Korlátozott formában válik elérhetővé a béta, a meghívottak számára.

A hónap elején írtunk arról, hogy régi játékokkal bővül az Xbox-játékstreaming platformja, amely időközben nevet váltott, ezzel pedig jobban illeszkedik a családba. A Microsoft most bejelentette, hogy a Windows és az iOS operációs rendszeren is elérhetővé válik a szolgáltatás, az első körben egy korlátozott béta formájában.

A hivatalos közlemény szerint a platform saját oldalán keresztül elérhető a kiválasztottak számára, akik egyrészt az Xbox Game Pass Ultimate nevű előfizetéssel kell, hogy rendelkezzenek, másrészt pedig meghívást kell kapjanak a bétatesztre. Április 20-tól elérhető a teszt, az első körben összesen 22 országban, mindenképpen jó hír azonban számunkra, hogy a cég hivatalos oldala alapján hazánk is megtalálható ezen a listán. A támogatott országok köre a későbbiekben bővülni fog, ezen jelenleg dolgoznak, ennél azonban talán fontosabb részlet, hogy a hagyományos PC-ken, valamint az iPhone-telefonokon és iPad-táblákon próbálhatjuk most ki a szolgáltatást, mégpedig a Safari, az Edge, illetve a Google Chrome böngészőkön keresztül.


A Microsoft és az Apple között korábban volt némi nézeteltérés az egyes játékok futtatását, annak módját illetően, utóbbi cég ugyanis azt szerette volna, ha minden egyes támogatott címet az AppStore kínálatában érhettek volna el az érdeklődő felhasználók. A Microsoft végül egy ettől eltérő megoldást választott, ennek eredménye a fenti böngészők támogatása, illetve azok megkövetelése, bár a futtatás kapcsán azt is leszögezik, hogy a most elérhetővé váló összesen 100 játékból 50 esetében lesz elérhető az érintőképernyők támogatása, a másik 50 a rendszerrel kompatibilis Bluetooth-, illetve USB-vezérlőt igényel, amit nyilván a játékosoknak kell majd beszerezniük.

Ami a fenti előfizetést illeti, ezt most az első hónapra vonatkozóan 1 dolláros áron szerezhetjük be, a havidíj amúgy 15 dollárra rúg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #3
    Kitalálhatnának valamit az alkalmi játékosoknak is. Én biztos nem fizetnék ugyanakkora összeget azért a havi 1-2 óra játékidőért min azok akik gép előtt élik le az életüket.
  • grobs #2
    Stadia-t próbáltam. Ha itt megoldják, hogy az ultimate-tel a benne lévő játékok játszhatóak lesznek akkor lehet, hogy állandó előfizető leszek. Stadia-nál nevetséges a bolt.
  • hunbalee #1
    A MS ezzel akkor tarolna igazán ha a komplett game pass könyvtár az EA play-el együtt mind felhőbe is elérhető lenne..