Gyurkity Péter

Novemberben jön az új Xbox

50 játékkal fut be a konzol, viszont a Halo Infinite nem lesz ezek között.

A Microsoft az elmúlt néhány nap során egyszerre két fontos bejelentésre is sort kerített, mindkettő a konzolok területével volt kapcsolatos. Megtudhattuk, hogy továbbra is novemberben szeretnék bemutatni az új Xbox-generációt, viszont az egyik kiemelt játékra egészen a jövő évig várnunk kell majd.

Nemrég arról számoltunk be, hogy búcsúzik két jelenlegi konzol, ezt követően az Xbox Live szolgáltatással, annak folytatásával kapcsolatban merültek fel bizonyos kételyek, amelyekre a cég szintén reagált. Nem sokkal később már újabb bejelentést tettek közzé, amelyben megerősítették, hogy valóban novemberben számíthatunk az Xbox Series X hivatalos bemutatójára, vagyis akkor ismerjük majd meg az összes fontos részletet, ami egyben azt is jelenti, hogy sikerül tartani az eredeti, még tavaly decemberben meghatározott általános célt (akkor ugyanis az idei ünnepi szezont említették meg hozzávetőleges céldátumként). Több mint 50 játék lesz majd elérhető a megjelenés pillanatában, ezek közül viszont éppen az egyik kiemelt fejlesztés fog hiányozni.


A Twitter oldalán közzétett rövid bejegyzésben árulták el a cég illetékesei, hogy a Halo Infinite, a korábbi várakozásokkal és tervekkel ellentétben, mégsem jelenik meg idén, erre tehát csak valamikor a jövő év elején számíthatunk. Elsődleges okként a COVID-19 megjelenését és elterjedését jelölték meg, a globális pandémia ugyanis az év nagy részében megakadályozta, hogy a fejlesztőcsapat az eredetileg tervezett menetrend szerint dolgozzon a játékon, ezt pedig annak ellenére nem sikerült orvosolni, hogy a sorozat példányai hagyományosan a nagy bejelentésekkel, megjelenésekkel egy időben bukkannak fel, vagyis mindenképpen kiemelt helyen szerepelnek a célok listáján.

Érdemes azonban ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a múlt hónapban felvillantott hivatalos előzetes némi kritikát gerjesztett a játékosok részéről, amire reagálva közölték, hogy folytatják a munkát a fontos játékon, ez is komoly indokként sorolható tehát fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!