Ötvös Tibor

Remek kis kalandjátékot kapott az A mentőakció

Szöveges kalandjátékot kapott a mozikban nagy sikerrel futó A mentőakció, mely csak mobilokra jelent meg The Martian: Bring Him Home címmel.

A mentőakció az a sci-fi, mely hosszú évek után első alkalommal lett sikeres a mozikban úgy, hogy a Marson játszódik a cselekménye. Persze ez a remek Matt Damon mellett Andy Weir könyvének is köszönhető, hiszen számos hír szólt anno arról, hogy a megoldásaiba, ahogy a főszereplő küzd a túlélésért a bolygón, még a NASA sem tudott belekötni. Az nem volt kérdés, hogy egy ekkora siker kap egy játékváltozatot is, ám feltehetően sokakat meglepett a műfaj.

A csak mobilokra megjelent The Martian: Bring Him Home ugyanis egy, a '80-as évek elején látott szöveges kalandjáték lett, ám annak zseniális. A csavar ott kezdődik, hogy nem az űrhajós Mark Watney bőrébe bújva kell túlélnünk a Marson, hanem a NASA küldetésfelelőseként kell segítenünk a fent rekedt biológusnak. Így nagyjából az egész program során csak mondatokat gépelünk, és ez a megoldás a filmet ismerőknek nem lesz idegen, hiszen maga a főszereplő is így kommunikált a Földi irányítással.


A kultikus szöveges kalandjátékoktól eltérően azonban itt nem tudjuk majd le pár óra alatt a dolgot, hiszen Watney éli a kis életét a bolygón, így sokszor eltűnik órákra. Ilyenkor hiába írunk neki, nem jön válasz. Viszont érdemes lehalkítani a mobilt, amíg telepítve van a program, hiszen ha visszatér akkor válaszol és ez bármely napszakban megtörténhet. Kapunk még leveleket is más tudósoktól, akik a saját megoldásaikkal, tanácsaikkal próbálnak segíteni nekünk.

Fontos, hogy mivel a játék 99 százalékában angolul fogunk gépelni a mobilunkon, így a nyelv legalább középfokú ismerete elengedhetetlen. Ráadásul a program el is várja, hogy hibátlanul írjuk le a szöveget, különben Watney nem érti majd mit kell csinálnia. A The Martian: Bring Him Home kimondottan a film és a könyv rajongóinak készült és számukra nagyon hangulatos kis gépelést kínál a Little Labs csapata. Aki nem ismeri a filmet az nézze meg mielőtt pénzt ad ki a programért. (A próbaváltozatban még gépelni kellett, de a véglegesben már lehetőségek közül választhatunk. Köszi laci0604)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #4
    Könyvnél a Marsi volt a címe. De sajnos egyet kell értsek, jobb volt ez így, az emberek fel tudták fogni.
    Persze a film messze elmaradt a könyvtől, szóval bármi lehetett volna a címe.
  • schultz6354 #3
    Hogy lehet igy leforditani valamit? The Martian=A Mentoakcio?????????????
    Esetleg A Marslako nem???
    Idiotak
  • sirpalee #2
    ÉS volt már egy ilyen játék, azt másolja. Azt meg a martian ihlette valszeg. :)
  • laci0604 #1
    Semmit nem kell gépelni, két lehetőség közül kell válaszani mindig.