Ötvös Tibor

Tanul a Unity hibáiból az Assassin's Creed: Syndicate

A Ubisoft komoly hibákat követett el az Assassin's Creed: Unity kapcsán, éppen ezért a Syndicate szinte tökéletes kell, hogy legyen.

Őszintén bevallom, hogy számomra az Assassin's Creed sorozat csúcspontja még mindig a második rész, melyben hihetetlen módon összeállt az egész játék. A pazar játékmeneti megoldások remek történettel párosultak és sejthető volt, hogy innen már csak lefele vezethet az út. Sajnos az azóta megjelent részek bizonyították is eme feltevést. A mélypontot kétségtelenül a Unity jelentette. A tavaly kiadott fejezet premierje katasztrofális lett, a PC-s port hibáit csak sokára tudták kijavítani.

Ráadásként a Ubisoft úgy hirdette a Unity-t, hogy "Itt kezdődik a next-gen." Erre persze meg is érkezett a rajongók válasza: "Ez nem igaz". Éppen ezért a Syndicate mindenképpen hibátlan kell, hogy legyen különben a rajongók lassan elpártolnak a franice-tól. Szerencsére azonban amit eddig láttunk a Syndicate világából, az nagyon biztatónak tűnik. Már a világ is rajongói kedvenc lehet, hiszen a különböző szavazásokon a Szamurájok kora után majdnem minden esetben a viktoriánus London szerepelt a második helyen.



A grafikus motor is jobban muzsikál, ugyanakkor ezt apróbb csalásokkal éri el. A Unity Párizsában hatalmas tömegeket mozgatott a játék, ám Londonban jóval alacsonyabb létszámmal kell megbirkózni a programnak. Ez mondjuk a korhoz passzol is, hiszen jóval kevesebb ember mászkált az utcákon, ugyanakkor így komoly erőforrások szabadultak fel a motor számára. És itt már be is lép a két szereplő utáni második legnagyobb újdonság, a lovas-szekerek felbukkanása. Ezeket GTA-szerűen lophatjuk el és látványos üldözéseket élhetünk át a pályákon.

A harmadik újdonság a a Batman: Arkham -sorozatban remekül működő Batclaw, melyre itt is nagy szükségünk lesz. A Unity-ben a frame-rate gondok jelentették a legnagyobb problémát, ami annak volt köszönhető, hogy szinte minden épületbe bemehettünk, illetve akár át is rohanhattunk rajtuk egy-egy üldözés esetében. A Syndicate világában ebből is visszavett a csapat. Természetesen ezúttal is nagyon sok házba mehetünk be teljesen szabadon, ám ezek jóval kisebbek korábbi társainál és az "átrohanás" funkció teljesen eltűnt.



Szintén komoly kritika érte - teljesen jogosan - a Unity modern szekciót, melyek valójában csak azért kerültek be a játékba, mert kellettek. Semmi szerepe nem volt, így a legtöbben nem is nagyon kalandoztak eme részlegen. A Syndicate ezen részét még teljes homály fedi, a csapat semmit nem árul el. Annyit azonban már halhattunk tőlük, hogy ismét fontos szerepe lesz a modern kornak, hiszen "az itteni események miatt megyünk vissza a múltba".

A Syndicate igazi vízválasztója lehet a franchise-nak. Ha sikerül mindent jól összerakni (kivéve a multit, ami teljesen hiányozni fog a projektből... ebben is hasonlít a második részre) akkor új életet lehelhet a Ubisoft a sorozatba. Ha nem, akkor már nem sok embert érdekel majd, milyen korba kalauzol el a következő rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #6
    Hat nalad mindenkepp.
    Azert fogy egyre tobb mert alig van aaa jatek.
    Egyre tobb a hozzad hasonlo majom.
    Es mar csak a kretenek igenyi vannak kielegitve, mert tobben vagytok.
    Az alszent kifejezesnek meg nezz utana mivel masra hasznaljuk.
    Hulye ...
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.09.30. 22:28:00
  • Pityu83 #5
    Na és ugyan kik veszik meg az új részeket ,a kis szarosok a játékok legyen az ez a játék vagy másik játék a régebbi időben készült játékok sokkal jobbak voltak,legalábbis tartalomra,ma már csak sorozat gyártás folyik minden játék új részeinél.Meg venni meg minek egyszer játszok vele aztán kész törlöm is a gépről,de ezekkel az új részekkel már nem játszok a régi Assassin's Creed részek még jók voltak ezek meg csapnivalók,de ez igaz más játékokra is.
  • Svlad Cjelli #4
    Itt mindenki kurva okos. Az nem baj, hogy minden egyes uj resz jobban fogyik mint az elozo resze?

    Az is aki panaszkodik, mindig megveszi... ha annyira szar lenne akkor nem lenne ekkora sikere.

    Szoval hagyuk mar ezt a alszenteskedest.
  • Pityu83 #3
    Én mostanában egyre kevesebbet játszok,ez a játék mindig is a kedvenceim közzé tartozott de nekem az utolsó jó a black flag rész volt,a többi egyre ratyibb,már végig sem játszom őket hanem a törlésükön gondolkodom.
  • grebber #2
    Lassan már 5 percenként lesz ez a hír. Kezd unalmas lenni az ubi önfényezése.

    Az mindent elárul a cégről hogy az már hír ha nem okádék játszhatatlan bughalmaz lesz egy Top AAA game. És ezt percenként hangoztatni kell

    Ennél szánalmasabb dolog kevés van a világon.
  • Cickány90 #1
    Kivehetnék már végre a modern részeket, vagy legalább csinálhatnának egy modern korban játszódó AC-t. Talán egy kicsit belevegyítenék a Watch_Dogs játékmechanikáját, és meg is van.