Ötvös Tibor

Remekül teljesít a Kinect-mentes Xbox One

Kimondottan sikeres volt a Microsoft Kinect-mentesítő akciója, hiszen az Xbox One eladásai nagyon megugrottak.

Valamilyen titokzatos oknál fogva a Microsoft az Xbox One megjelenésekor úgy döntött, hogy a konzolt csak és kizárólag a Kinect-tel együtt lehet majd beszerezni. A különböző funkciók miatt persze valahol érthető, hogy a redmondi cég "kötelezővé" tette a mozgásérzékelős rendszert, ám ezzel jelentősen gyengítette piaci helyzetét is. A Kinect miatt közel 100 dollárral volt drágább az Xbox One, mint a PS4 és ez nem volt tartható állapot.

Éppen ezért senkit nem lepett meg, mikor a Microsoft májusban bejelentette, hogy a Kinect-mentes Xbox One csomagok is elérhetővé válnak a boltokban. Ma pedig megérkeztek az első adatok, melyekből az derült ki, hogy a cég jól döntött, hiszen a júniusi eladások a májusi számok dupláját hozták. Ez persze köszönhető a 100 dolláros árcsökkenésnek is, de a dolog akkor is szépen mutat a cég falán.

Az már kevésbé mutat jól, hogy ezzel együtt kiderült: rekord méretű elbocsátások várhatók a cégen belül. A frissen megvásárolt Nokia nagyjából 12 ezerrel kevesebb alkalmazottat foglalkoztat majd, az Xbox Entertainment Studios pedig teljes egészében megszűnik. Pontosan nem tudni, hogy mely alkotások mentek így a süllyesztőbe, helyette inkább azokat közölték, amik megmenekültek. Így a szórakoztató tartalmakat készítő részleg bezárása nem érinti a Remedy-féle Quantum Break játékot, a Steven Spielberg vezetésével készülő Halo TV-sorozatot, a Signal to Noise dokumentumfilmet és a Halo: Nightfall-t sem. Érdekes, de az Xbox Entertainment Studios alig két évet élt, hiszen 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy különböző sorozatokat gyártson a Live-rendszerbe.

Hazánkban az Xbox One szeptember 5-től lesz elérhető és rögtön két kiadásban is. Az első, az olcsóbb a Kinect-mentes változat lesz, így aki nem akar foglalkozni a mozgásérzékelős dolgokkal, 30 ezer forintot is spórolhat, ha ezt a pakkot választja. Kíváncsian várjuk a hazai számokat és hogy nálunk hogyan alakul az Xbox One - PS4 csata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Renátó1985 #11
  Jó, senki nem állítja, hogy azonnal menni fog egy egér+bill.-en nevelkedett gamer-nek a kontrolleres irányítás. Nekem is jó pár fps-t ki kellett pörgetnem anno mire tudtam rendesen játszani. De, hogy nincs létjogosultsága, az rossz duma. Egyszer leültetnék valakit magam mellé akio mondja, hogy nem lehet kontrollerrel FPS-t játszani aztán megmutatnám neki, hogyan megy nekem. Az autoaim meg faszság, nagyon sok játékban nincs is, de ha mégis azonnal kikapcsolom, multiplayer-ben meg semmiképpen nincs akkor sem , ha a single támogatja ezt a mod-ot.
 • lammaer #10
  Na igen, ha beállítod az autóaimot, meg a rásegítés, meg hogy szépen akkor is eltaláld az ellenfelet ha mellélősz. Ja és persze az ellenfelek lehetőleg álljanak :)

  Van a kontrollernek létjogosultsága (pl a harci játékok mint a DArk Souls), de hogy FPSben sehol sincsenek az egér/billentyűzet kombóhoz az egyértelmű.

  Múltkor 3an PCs "veteránok" leültünk valami PS3-as FPSt tolni - jó nagy röhécselés lett a vége, epik sikerélmény volt ha sikerült vmit eltalálni :)
 • Macropus Rufus #9
  hát nem is tudom. Évekig pc-vel nyomtattam az fps játékokat. Aztán vettem egy ps3-at.
  Hát nem osztom a véleményed. A kontrollerrel egyáltalán nem lehet rendesen fps-t nyomatni. Amikor percizen kell célozni a kontroller alkalmatlan rá. Amikor gyorsan kell fordúlni, a kontroller alkalmatlan rá. Az egeret lehet finomhangolni, ha akarom akkor 4800dpi ha akarom akkor csak 1200. Ezt nem játszod el a kontrollerrel.
  Ami számomra érthetelen, hogy ha pl. a ps3 támogatja a billentyűt meg az egeret is, akkor a játékok miért nem? Miért nem választhatom ki azt, hogy mivel szeretném irányítani a játékot mint pl. pc-n?
  Egy haver fogalmazta meg jól: pc = hifi torony. Moduláris felépítés, részegységenként cserélhető és messze jobb zenei élményt nyújt mint a music center. A konzol=music center. Áltagos teljesítmény, egy bizonyos funkcióra kihegyezve. Kezelhetősége korlátozott, nem bővíthető. Viszont az ár:teljesítmény arány jó.
  Egy pc mindíg is sokkal jobb lesz játékra mint bármelyik konzol. Egy egérrel dolgozó fps játékost egy kontrollerrel eléggé nehezen lehet kiiktatni.
 • SanMaster #8
  Ha egyszer elkezdesz kontrollerrel játszani, akkor nincs visszaút. Sokkal jobb FPS játékokat is kontrollerrel nyomni. Nem megy szét a kezed, nincs kábel, a rezgés visszajelzés állat, sokkal gyorsabban tudsz mozogni, stb. Nem kell mindenféle billentyűk után nyúlkálni. Amióta Xbox-om van a PC-s játékokat is azzal nyomtam... amíg játszottam PC-n.... Konzol után felejtős!
 • e98ff #7
  Nézd a sok hülyét, milyen jól szórakoznak! Azt hiszik, hogy milyen szórakoztató, pedig ha tudnák, milyen rossz nekik egér és billentyű nélkül... Mutasd meg nekik, hogy eddig nem is élvezték igazán a játékokat, majd most!!!!4!!!!
 • mcwolf #6
  FPS és RTS egér&billenytyűzettel a legjobb.
  Minden másra jobb a kontroller.
 • sanyicks #5
  lehet, csak nem valami jó.
 • Renátó1985 #4
  Ezek szerint nem te vagy :).
 • NEXUS6 #3
  Azt a titokzatos dolgot, ami miatt a Mikró a kötelező kinekt mellett döntött Don Mattrick-nak hívják . De még az elött kirúgták, hogy a box megjelent. A titokzatos inkább az, hogy mi a pöcst vártak eddig a mentes verzióval.
 • Lunki88 #2
  Szerintem akik boxot vesznek azoknak 90%-át hidegen hagyja ez a kinectes dolog. Ők szórakozni akarnak nem a tv képernyője előtt ugrálni. Mondjuk társaságban biztos poén lehet. :)