MTI

Már több a nő a 35 évesnél idősebb játékosok között

Már több a nő az internetes játékok 35 évnél idősebb felhasználói között - derült ki egy online játékokról készült, hétfőn közzétett felmérésből.

A comScore, a világ vezető internetes analitikai társaságának adatai szerint az online játékosok száma 2013 végére várhatóan meghaladja az 1,2 milliárdot. Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerűek a 15-24 éves fiúk körében, a nők száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban - tudósított a The Daily Telegraph a játékokat üzemeltető Spil Games holland vállalkozás frissen közzétett kutatásáról. A felnőtt nők elsősorban azért játszanak internetes játékokat, hogy kitörjenek a napi rutinból, és közben élénkítsék a gondolkodásukat is. Ez a női korosztály leginkább a kirakós, puzzle-szerű, összeillesztős és a madzsonghoz, a kínai dominóhoz hasonló játékokat szereti.


Az online játék a tizen- és huszonéves lányok közt is népszerű. Ők a szerepjátékokat kedvelik, mert segítségükkel felfedezik, milyen lesz a felnőtt életük. A jelentés szerint az őket körülvevő világból felismert helyzetek eljátszása - például úgy tesznek, mintha lenne állásuk vagy gyermekük - abban segít nekik, hogy függetlennek érezhessék magukat. A főzős, öltöztetős, állatgondozós játékokat különösen a lányok közt népszerűek, a fiúk pedig a versengős, sportos és akciós játékokat kedvelik, melyekben a magas pontszám jelenti a sikert, nem a kreativitás. "A lányok szeretik a kreativitásukat megosztani másokkal, szeretik megmutatni a barátaiknak, mit készítettek - olvasható a jelentésben. Sok ilyen játék több nemzedéket is vonz, az anyák rendszeresen együtt "főznek" például a lányukkal a Sara főzőiskolája (Sara's cooking class) című játékban.


"A modern játékosok mindig, mindenütt játszanak. Kezdhetik reggel, munkába menet a buszon vagy a vonaton az okostelefonokon, nap közben folytathatják a számítógépeken vagy laptopokon, este otthon pedig tovább játszhatnak a táblagépeken" - olvasható a jelentésben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • illusion0 #10
    Ez a cikk baromság. A fiúk nem csak játszanak a játékokkal, hanem módosítják is, átprogramozzák őket. A fiúk új pályákat, textúrákat, történetet, szkripteket, új AI-t, stb. hoznak létre a játékokhoz. Mi ez, ha nem kreativitás és ész?

    Például én is a játékok miatt tanultam meg magamtól például a C alapú programozást.
  • Fenrir #9
    Jah értem, a játék definíciója a dota-nál és az ac-nál kezdődik. Én kérek elnézést.
  • Evoluti0N #8
    Az a fantasztikus valami (≠) egy áthúzott egyenlőségjel akarna lenni.
  • Evoluti0N #7
    Példa: Az öcsémet kocajátékosnak tartom. Csak LoL-t játszik, valamint az aktuális FIFA epizódot pár hónapig megjelenés után. Más nem érdekli, nem követi a játékhíreket, nem ismeri az új sorozatokat. Nem foglalkozik velük. Nem játszik semmi mással. És nem, NEM kocajátékos ≠ olyannal, aki minden szarral játszik.
  • Evoluti0N #6
    Egy szóval se mondtam, hogy csak az a kocajátékos, aki csak flashjátékokkal játszik. A definíciómban az nem szerepel. Egyébként aszerint te is oda tartozol.
  • Molnibalage #5
    Akkor én is az vagyok. Annak ellenére, hogy játszogatok a CoD szériát már nem tudom elkülöníteni a másiktól. Gőzöm sincs, hogy melyik melyik. Igen kevés játékot ismerek, a nagyon régi játékok remakei és folytatásai azok, amiket kb. ismerek. Ehhez képest, azokkal azért nem annyira béna szinten tolom.

    Akkor én két szék közt a pad alá vagyok? Mert tinglitangli flash játékokkal egyáltalán nem játszom...
  • Evoluti0N #4
    Kocajátékos definíció by me: Rákérdezel egy ismert játék(sorozat) nevére. Ha nem ismeri, akkor kocajátékos.
  • Molnibalage #3
    A kocajátékos fogalmát sem értem, mert mindeki számára mást jelenti, mind téma, mind tudásszint táján. A hardcore repszim pl. inkább hobbi, mint játék.
  • Evoluti0N #2
    Pedig abba tartoznak. Casual akármik, de akkor is játékok. HC játékosoknál biztos, hogy jóval több a férfi, de a cikkben a kocajátékosokról van szó.
  • Fbn Lx #1
    öltöztetős meg állatnevelős játékok omg
    ezek nem tartoznak a játék kategóriába, hanem a hokik kategóriába
    szpojler: játék pl. a dota vagy az ac