Berta Sándor

Ingyenes WLAN-hálózat lesz a Wörthi-tó partján

A turisztikai szezonban egyre fontosabb, hogy a látogatók szabadon használhassák az internetet, online tájékozódhassanak a környék nevezetességeiről és megtervezhessék a helyi programjaikat.

A turisták számára egyre fontosabb, hogy a nyaralásuk helyszínén legyen WLAN-hálózat. Ez nem csupán azért lényeges, hogy tudjanak szörfölni a világhálón és lekérdezhessék, illetve elküldhessék a leveleiket, hanem azért is, hogy könnyebben tájékozódhassanak a helyi és a regionális érdekességekről, ajánlatokról. Roland Sint, a Wörthersee Tourismus GmbH ügyvezetője közölte, hogy ezt a trendet is figyelembe vették, amikor úgy döntöttek, hogy elindítják a Wörthi-tó régióját érintő ingyenes WLAN-projektjüket. Azonban nem csak vezeték nélküli interneteléréseket akarnak kínálni a vendégeknek, hanem okostelefon-technológiákat és digitális kommunikációs lehetőségeket is. A célok között szerepel, hogy a látogatók személyre szabott ajánlatokat kapjanak az okostelefonjukra.

Ötletként felmerült többek között, hogy az éttermekben való fogyasztáskor a számla mellé automatikusan QR-kódok járjanak, amelyek lekérdezésekor az illető regisztrálja magát egy honlapon és részt vehet egy nyereményjátékon, ezáltal pedig plusz pontokat szerezhet. A QR-kódok segíthetnek abban is, hogy a turisták kiegészítő információkhoz jussanak a környék nevezetességeiről. "Ugyan még csak a projekt elején vagyunk, de minden egyes alkalommal meglepődünk, hogy milyen sok lehetőség van a különböző technológiák összekötésében" - jegyezte meg Sint. Az üzletember meggyőződése, hogy a program bővítheti a turisztikai lehetőségeket, de ezzel párhuzamosan regionális értékeket is teremthet és növelheti a Wörthi-tó jelentőségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!