SG.hu

Négy új notebookot mutatott be a Sony

A cég budapesti sajtóeseményén két új notebookot és két ultrabookot mutatott be, utóbbiak közül az egyik a világon a legkönnyebb, a másik pedig hibrid, azaz táblagépként is használható.

A Budapest Music Centerben megtartott eseményen Jécsi Dávid, a Sony Vaio termékmenedzsere négy terméket ismertetett. Az általános felhasználóknak, iskolásoknak szánt Vaio Fit E volt az első, mely 155-től 240 ezer forintos ajánlott árig lesz majd kapható felszereltségtől függően. Ezért a pénzért Pentium, Core i3 vagy Core i5 processzort és a legolcsóbbnál 14, a többinél 15,5" collos kijelzőt kapunk. Az előadó nem is a hardvert, hanem jó hangzását és az NFC képességet emelte ki.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Második volt a Vaio Fit, mely már szálcsiszolt alumínium felületű, fiatal üzletembereknek szánt gép. Ebben már hibrid merevlemez van, azaz a 750 GB-os forgótányérokat 8 GB SSD támogatja meg, meggyorsítva az operációs rendszer és a szoftverek betöltödését. Ez már érintőképernyős és billentyűzete háttérvilágítású, nagyméretű touchpaddal kiegészítve. A multimédia erőltetése fura módon itt sem maradt el, van benne beépített mélynyomó és extra méretű hangszorók.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A harmadik bemutatott termék már egy ultrabook volt, a Vaio Pro 13. Jécsi Dávid közlése szerint ez a világ legkönnyebb notebookja, mindössze 17 mm vastag. Kijelzője nevéhez illően 13 collos IPS panel, széles betekintési szöggel. Természetesen érintésérzékeny és Full HD felbontású. A mobiltelefonjukhoz, az Xperia Z-hez hasonlóan ennél is kiszívták a levegőt az LCD mögül, ezáltal nyernek mélyebb és élénkebb színeket (ezt Triluminos technológiának hívják). A méret és tömegsprólást (mindössze 1049 gramm) szénszálas anyagok használatával valósították meg. Processzora sajnos csak Core i5, de a tárhely itt már 128 GB SSD, ami mellé 4 GB memóriát raktak. Kiemelendő a töltője, amibe WiFi router is van. Egyetlen konfigurációban lesz kapható, fekete színben, 380 ezer forintos ajánlott áron.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Utoljára maradt egy táblagéppé alakítható hibrid, a Vaio Duo 13. Ebből még nem érkezett meg Magyarországra a végleges példány, csak egy előszériás darab, mely finoman szólva sem volt tökéletes kidolgozású. A sokféle táblagéppé alakítási módszer közül a Sony egy újabbat választott, mégpedig azt, hogy a kijelző rácsúszik a billentyűzet tetejére. Bemutattak egy videót, hogy ez mennyire strapabíró, csavarásálló, de minden hasonló átalakításra igaz, hogy nem erővel kell működtetni. A gép megfelel az Intel ultrabook specifikációjának.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Szintén csak Core i5-ös processzorral szerelik, és ugyanúgy 128 GB SSD van benne 4 GB memóriával. Meglepő módon mellékeltek hozzá egy tollat is (ez eddig csak a Samsung mániája volt). Van benne LTE modem és az alkalmazások alvó állapotban is frissíthetők. Üzemideje megdöbbentően hosszú, akár 16 óra is lehet. Ez is csak egyféle konfigurációban, csak fehér színben lesz kapható 480 ezer forintos ajánlott áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!