Berta Sándor

Tegra 2-re épülő Chromebookot dob piacra a Sony

Számos információ utal arra, hogy - a Samsung és az Acer után - a japán elektronikai konszern is Chrome OS-t futtató készülékkel jelentkezik a közeljövőben.

Az FCC amerikai szabályozó hatóság honlapján váltak elérhetővé a Sony notebookjával kapcsolatos adatok. Az egyik legérdekesebb anyag a készülék kézikönyve, amelynek a 15. oldalán, a Turning on Your Computer című rész első sorában olvasható a Google operációs rendszerének neve. Amennyiben a japán társaság valóban piacra dobja a saját Chromebookját, úgy ő lesz a harmadik gyártó a Samsung és az Acer után, amely megjelenik ezen a piacon.

Az FCC honlapján lévő felvételek egyike a notebook billentyűzetét mutatja, amelynél hiányzik a Windows-gomb. Ez szintén a Chrome OS használatát támasztja alá. A Laptopreviews.com nevű oldal emellett számos technikai információt is közölt. Ezek szerint az új termék az Nvidia Tegra 2 System-on-a-Chipjére (SoC) épül majd. A T25 rövidítés a Tegra 2 egyik 1,25 GHz órajelű és ARM-alapú változatát (Tegra 250 3D T25) takarja. Mindez azért érdekes, mert az Acer és a Samsung eszközei az Intel Atom processzoraira épülnek.


Windows-gomb nélküli Sony laptop

A Sony VAIO CC111 típusú Chromebookját ellátták egy 11,6 collos Samsung-kijelzővel, UMTS-modullal, HDMI-kimenettel és USB-portokkal, SD memóriakártya-olvasóval, mikrofon- és fejhallgató-csatlakozóval, továbbá támogatja az IEEE 802.11n WLAN-szabványt is. Ezt egészítheti ki 2 gigabájt RAM, egy 16 gigabájtos SSD-meghajtó és egy Bluetooth-port.

A Samsung tavaly júniusban kezdte meg a Chrome OS-t futtató netbookjai árusítását. Ezt követően derült ki, hogy az Intel és a Google teljesen új alapokra akarja helyezni a Chromebook készülékeket. A legfontosabb változás, hogy az Atom processzorokat Core i sorozatú CPU-k válthatják fel. Tavaly novemberben pedig ismertté vált, hogy olcsóbbak lesznek a Chromebookok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skinnyman #1
    Miért nem 3? Tegra 2 már egy telefonba is kevés :)