Berta Sándor

Qualcomm processzoros Surface-modellt tesztel a Microsoft

A Microsoft olyan Surface változaton dolgozik, amely a Qualcomm Snapdragon 800 processzorra épül majd, amelyben LTE is van. Iskoláknak dobálnák szét az első generációs RT-ket.

A Bloomberg és a The Verge egyaránt arról tudósított, hogy a Microsoft néhány új Surface RT verziót készít. Ezek közös jellemzője a beépített Snapdragon chip lesz, ugyanakkor néhány további modell esetében az nVidia maradhat a beszállító.

A The Verge azt írta, hogy a redmondi szakemberek olyan Surface tábla PC-t tesztelnek, amelyen a Windows RT 8.1 operációs rendszer fut és amely a Qualcomm Snapdragon 800 processzoron alapul. Ez utóbbi négymagos és az órajele 2,3 GHz, azaz jóval nagyobb teljesítményű, mint a jelenlegi ARM-architektúrájú chipek utolsó generációjának tagjai. A Snapdragon 800 további előnye a Long Term Evolution (LTE) technológia támogatása; a platform alapból támogatja az LTE-Advanced mobil szabványt, így a Microsoft végre abban a helyzetben lenne, hogy egy vérbeli mobil Surface-táblát kínálhasson a felhasználóknak.


A tengerentúli társaság a fejlesztésekkel és a tesztelésekkel párhuzamosan igyekszik értékesíteni az első generációs Surface RT raktárkészletét. Az óriáscég Tech Ed fejlesztői konferenciáján a megjelent szakembereknek és vendégeknek olyan Surface RT-t ajánlott fel, amely 64 gigabájt flashmemóriával volt ellátva és amit a kiegészítő billentyűzettel együtt 99,99 dollárért lehetett megvásárolni. Emellett hamarosan elérhetővé válik az a kedvezményes ajánlat az oktatási intézmények számára, amelynek keretében a diákok 199 dollárért juthatnak hozzá a Surface RT tábla PC-khez. (A hivatalos ár 479 dollár.) Az akciók és az új fejlesztések miatt az elemzők azt valószínűsítik, hogy a vállalat a Windows 8.1 és a Windows RT 8.1 bevezetésével egy időben egy új Surface generációt is piacra akar dobni.

A DigiTimes tajvani IT-portál május végén azt közölte, hogy az új Surface RT 2-t 7,9 hüvelykes érintőképernyővel szerelik fel, a kijelzőt a Samsung fogja szállítani. A készülék az nVidia platformjára épül majd. Ez a modell a korábbi információknak megfelelően a június 26. és 28. között megrendezett BUILD fejlesztői konferencián mutatkozhat be, míg a harmadik negyedévben egy 10 hüvelykes változat is követheti. Az új táblák ára 249-299 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!