Berta Sándor

Júniusban érkeznek az új Surface táblák

Tajvani lapértesülés alapján a Microsoft a június 26. és 28. között megrendezett BUILD fejlesztői konferencián mutathatja be a második generációs Surface tábla PC-it.

A DigiTimes által idézett források szerint a második generációs Surface táblagépekhez a beszállítók már meg is rendelték az alkatrészeket. Az lső szállítmányok 1,5 millió készüléket tartalmaznak majd és az Intel platformjára fognak épülni. Az új eszközök viszonylag kis méretű, 7-9 hüvelykes kijelzőket kapnak; a társaság így reagál arra, hogy a felhasználók egyre inkább a kisebb méretű készülékeket keresik. Az eddigi két Surface-változatot 10,6 hüvelykes képernyővel szerelték fel.

Az Intel mellett a másik fő beszállító az nVidia lehet. A kiszivárgott információk alapján az nVidia egyik ARM-alapú chipjét építenék be a második új modellbe, amelynek az operációs rendszere a Windows RT lesz. Azt nem lehet tudni, hogy ez a chip az nVidia Tegra 4 lesz-e, vagy sem. A Microsoft alapvetően ragaszkodik a bevált beszállítóihoz. A képernyőket például a Samsung és az LG szállítja, de a partnerek között megtalálható a Corning, a Ju Teng (ház), az LG Chemical (akkumulátor), a Chicony Electronics és Ko Ja (Cayman) (billentyűzetek), továbbá a TPK és a Youngfast (érintőpanelek).

Az új modellek mellett a régiek értékesítése is gőzerővel folyik. A Surface RT május végétől lesz kapható Mexikóban, júniustól Dél-Koreában és Thaiföldön, míg a Surface Pro májustól elérhető Ausztráliában és Ausztriában, júniustól pedig Dél-Koreában, Malajziában, Oroszországban, Szingapúrban és Thaiföldön. A cég a következő generációs Surface tábláknál kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy azok "alternatív energiaforrásokkal" működjenek. Március közepéig a vállalat körülbelül 900 000 Surface RT és 400 000 Surface Pro tábla PC-t adott el, ami alaposan elmarad az előzetes várakozásoktól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    broaf.." nem igazan latom be, hogy" de jol elbasztam azt a mondatot...
  • cateran #3
    Hehe...ha sikerul, akkor meg annyi sem fogy majd belole, mint eddig:D Az egyetlen dolog, ami sikeresse tehette volna, az a full kompatibilitas....Nem latom igazan be miert jobb ez nekem vagy barki masnak, mint 1 android vagy akar 1 apple cucc.
  • asgh #2
    Nem is az ára a legkritikusabb (az is), hanem hogy megértetik-e a vásárlókkal, hogy az RT az nem windows.
  • csimmasz #1
    Ha olyan remek ára lesz mint az elődnek akkor megint jönnek az egymásnak ellentmondó hírek, miszerint a surface gépek sikeresek, katasztrófálisak.