Berta Sándor

Online frissíthető árak lesznek a szupermarketekben

Egy vállalkozás olyan elektronikus árcímkékkel alakítaná át a kiskereskedelmet, melyek már az internetről is frissíthetőek. Már számos nagy áruházlánc a partnerei között van.

Gyakran szembesülnek a vásárlók azzal, hogy az akciós újságokban meghirdetett árak a valóságban a boltban eltérőek. Mindez hamarosan a múlté lehet, egy cég ugyanis olyan árkijelző megoldást kínál, amely nem csak LCD-képernyőn jeleníti meg az árakat, hanem akár az interneten keresztül is frissíthető. A rendszert többek között a Billa és a hazánkban jelen lévő Media Markt is támogatja. Ilyen úgynevezett elektronikus polccímkék már hazánkban is számos boltban megtalálhatók.

Michael Moosburger, az Imagotag alapítója és társ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég alig egy évvel a létrehozása után nyereséges. Ezek a termékek egyre terjednek, Franciaországban például az elektronikus árkijelzés már az üzletek felében szabványnak számít, de gyarapodnak az olyan kiugró inflációval rendelkező, de egyébként magas technológiai szinten álló államokban is, mint például Dél-Afrika. Ennek ellenére világszerte csupán négy cég foglalkozik e-polccímkék fejlesztésével és gyártásával.

Az Imagotag előnye, hogy a termékeinek a működéshez nincs szükségük elemekre, azokban ugyanis fotovoltaikus elemek találhatók, amelyek a mesterséges fény segítségével üzemelnek. Egyetlen ilyen árkijelző 8-10 euróba kerül, mely a remények szerint idővel 5 euróra csökkenthető. Bár az elektronikus polccímkék drágábbak a hagyományos modelleknél, azonban Moosburger úgy vélte, hogy így is árversenyt generálhatnak. A hagyományos boltok így gyorsabban reagálhatnak az internetes üzletek árcsökkentéseire.

Az elmúlt években a szupermarketekben egyre fejlettebb rendszerek jelentek meg. Az ujjlenyomattal való fizetésre először az Edeka két bajor áruházában volt lehetőség, de hasonló szolgáltatás választható 2008 júniusa óta az Albert Heijn holland szupermarket-hálózat egyes boltjaiban is. Ez a fizetési mód Nyugat-Európában egyre jobban terjed, miként a QR-kódos fizetés is, ami Magyarországon állítólag áttörés előtt áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!