Berta Sándor

Júniusban jöhet a Surface RT 2

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a következő hónapban megjelenik a boltok polcain a második generációs Surface RT táblagép.

Május elején arról írtunk, hogy a Microsoft a június 26. és 28. között megrendezett BUILD fejlesztői konferencián mutathatja be a második generációs Surface tábla PC-it. Az első szállítmányok 1,5 millió készüléket tartalmaznak majd és az Intel platformjára fognak épülni. Az új eszközök viszonylag kis méretű, 7-9 hüvelykes kijelzőket kapnak és az operációs rendszer a Windows RT lesz. Néhány nappal később pedig ismertté vált, hogy az új Surface 7,5 hüvelykes és 4:3 képarányú érintőképernyőt kap, amelynek a felbontása 1400 x 1050 képpont, míg a pixelsűrűsége 233ppi lesz. A termék bevezető ára 399 dollár lesz, de a jövőben felmerülhet az ár további csökkentése.

Nos, a DigiTimes tajvani IT-portál két cikkében most újabb információkat közölt, amelyek részben megerősítik az eddigi adatokat. Az új hírek alapján a Surface RT 2-t 7,9 hüvelykes érintőképernyővel szerelik fel, a kijelzőt a Samsung fogja szállítani. A készülék az nVidia platformjára épül majd. A 7,9 hüvelykes modell a korábbi információknak megfelelően júniusban mutatkozhat be, míg a harmadik negyedévben egy 10 hüvelykes változat is követheti. Utóbbiról még nem lehet tudni, hogy ARM platformra, vagy Intel Core CPU-ra fog-e épülni és mi lesz az operációs rendszere. Az új, 7,9 hüvelykes táblát a Pegatron Technology üzemében gyártják majd, a jelenlegi Surface modellek is itt készülnek. Az ára azonban nem 399, hanem 249-299 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!