Berta Sándor

Videókat is kínálna a zenéket streamelő Spotify

A svéd zenei streaming-platform pozíciójára sok cég pályázik, ezért az új területen is megvetné a lábát. Videostreameket is kínálna a felhasználóknak, s a Netflix és az HBO példáját követné.

A Business Insider tudósítása szerint a Spotify a jövőben nem csupán zenei, hanem videostreaming-szolgáltató is lehet, sőt, akár tartalmakat is készíthet, éppúgy, mint a Netflix és a HBO. A hírportál informátorai közölték azt is, hogy az utóbbi kapcsán a svéd cég még keresi azokat a megfelelő partnereket, akik segíthetik a tartalomgyártásban. A cél egyértelműen a Netflix üzleti modelljének a lemásolása. A probléma csak az, hogy a vállalat - a gyors növekedése ellenére - még mindig függ a zenei kiadóktól.


Míg a zenei platform videókkal, addig a Google és az Amazon zenékkel bővíti kínálatát

Ezzel a Netflix is szembesült korábban, amely a népszerűsége ellenére erősen függött a nagy filmstúdiók jóindulatától. Ekkor jött az ötlet, hogy saját tartalmakat készít és így oldja meg ezt a helyzetet. A HBO szintén saját filmsorozatokat gyártott, elég csak a Sírhant Művekre, a Band of Brothers - Az elit alakulatra, a The Pacific - A hős alakulatra vagy a Trónok harcára gondolni.

A Spotify tavaly kereken 100 millió dollárhoz jutott, amit a Goldman-Sachs és a Coca-Cola utalt át a számára. A vállalat értékét jelenleg 3 milliárd dollárra becsülik, de ez az új üzleti modell, illetve annak sikeressége esetén tovább nőhet. Miközben a svéd társaság a videostreaming-piacon akar megjelenni, addig a Google és az Amazon is zenei streaming-szolgáltatást indítana. Mind a két esetben javában zajlanak az egyeztetések a nagy zenei kiadókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!