Berta Sándor

Felzárkózna a YouTube mellé a Vimeo

A videomegosztó platformok piacán hosszú időre egyértelműnek tűnik a YouTube első helye, a második pozícióért azonban nagy harc van, és ezek közül az egyik jelölt a Vimeo.

A cég új bevételi forrásokat keres és igyekszik a YouTube esetében már jól bevált megoldásokat ellesni, illetve lemásolni. A legújabb változtatások közül kiemelkedik, hogy a jövőben a felhasználók kisebb összegekkel támogathatják a felvételeket készítőket. A Tip-Jar adománygomb-funkció segítségével bárki elküldheti a felajánlását akár a PayPal rendszerén, akár a hitelkártyáján keresztül. A vállalat a beérkező összeg 15 százalékára tart igényt, a többi pénzt automatikusan továbbítja a videó készítőjének.


Egy másik fontos újdonság, hogy a jövőben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy bizonyos anyagaik megtekintéséért pénzt kérjenek el a látogatóktól. A Vimeo ezt Pay-to-View funkciónak nevezte el. A megoldást a következő hetekben és hónapokban tesztelik, majd jövőre vezetik be. Kerry Tainor, a társaság első embere azt akarja, hogy a platform tovább bővüljön és a bevételek is folyamatosan növekedjenek. Emellett természetesen a a látogatók számának emelésén is dolgoznak; a Vimeónak jelenleg 13 millió regisztrált tagja van, júliusban az oldalon 41 millió látogatót regisztráltak. Ugyanakkor a YouTube havonta több mint 800 millió látogatóval büszkélkedhet, vagyis a Vimeónak van hová fejlődnie.

Jelenleg a fő bevételi forrásuk a reklámpénzek, a professzionális felhasználók fiókjaiból befolyó, valamint az extra szolgáltatásokért kért összegek számítanak. Ezt egészítenék ki a felajánlásokból befolyó pénzekkel. A tervek között szerepel az is, hogy videomegosztó a közeljövőben már nem csak angol, hanem spanyol, német és francia nyelven is elérhető lesz. A portál céltudatos fejlesztéseket végez, így néhány éven belül a YouTube első számú kihívójává léphet elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fastleslie #10
    Már ott elment a kedvem, hogy kérte a nevemet, e-mail címemet és egy jelszót...
  • Prince23 #9
    Dailymotion sokkal jobb voimeotol
  • VRSDM #8
    a youtube mindenkinek szól. tedd fel amid van. akármid van csak tedd fel.
    a vimeo a filmes / kisfilmeseknek szól.

    profi tartalom / minőségszűrés.
    a kódólás és videóminőség megint összehasonlíthatatlan.

    sose lesznek versenytársak. mert nem egy versenyben neveznek.
  • gombabácsi #7
    vimeo nagyon kulturált egy oldal és a képminőség is jobb sokkal mint a yutub
  • duke #6
    Nekem a vimeorol, egy dolog jut eszembe, hogy sosem lehet lejatszani az ilyen videokat. Mar nem is kiserletezek vele, ha latom hogy vimeo, akkor keresem a youtube-on. Nem tudom milyen videomegoszto az, ahol pont a videolejatszas nem mukodik.
  • passatgt #5
    szerintem a vimeo nem a youtube ellenfele, eléggé más a célközönség
  • hurkaur #4
    Youtube melle tenyleg kellene valami versenytars, na de hogy a vimeo.. Hova fogom ezentul az app promokat feltenni ? :(
  • messen #3
    pay to view -> pornó
  • narumon #2
    Jajj pont azt szeretem Vimeoban, hogy nincs tele mindenféle szeméttel mint youtube, remélem ez így is marad...
  • tomonor #1
    Pay to view? Az életbe nem fog beválni.