Berta Sándor

A Computexen jelentheti be phabletjét az Acer

Újabb gyártó jelenik meg az úgynevezett phabletek, vagyis a táblagép méretű okostelefonok piacán. Az Acer hamarosan bemutatja az első ilyen készülékét.


A ZTE óriása, a Grand Memo
Jim Wong, a társaság első embere elmondta, hogy az első phablet jük a június elejei tajpeji Computex hardverkiállításon lesz látható. Az Acer meghatározása alapján minden olyan eszköz ebbe a kategóriába tartozik, amely egyesíti magában az okostelefonok és a tábla PC-k előnyeit és amely 5 hüvelykesnél nagyobb képernyővel rendelkezik. Ezek a termékek még éppen elférnek egy kézben. Wong kiemelte, hogy olyan készüléket akarnak piacra dobni, amely a méretében, valamint a kamera és a szoftver jellemzőit tekintve el fog térni a konkurens megoldásoktól.

Az idei év végén, vagy legkésőbb a jövő esztendő elején megjelenhet a phablet következő generációs utódja is. Ez bizonyos jellemzőkben különbözik majd az első modelltől. A menedzser úgy vélte, hogy elég jó esélyeik lehetnek ezen nagy kijelzős okostelefonok piacán. Szerintük ezeknek az eszközöknek a globális piaca nőni fog és az eladott készülékek száma az idén elérheti a 10 millió darabot. Tavaly 7-8 millió ilyen terméket értékesítettek világszerte. Ahhoz azonban, hogy az Acer ebben a keményebb piaci versenyben is sikeres legyen meg kell találniuk a helyes árkategóriát. Wong szerint a vásárlók számára a 300 dolláros ár lenne az ideális, ugyanakkor most a phabletek ára 400 és 500 dollár között mozog. Akadnak persze drágább modellek is, ezek azonban már kevésbé vonzók a felhasználóknak.

A tábla méretű telefonok elterjedését már tavaly májusban előrejelezték, a kategória megteremtője a Samsung Galaxy Note. Emellett a HTC, a Sony és a Huawei , illetve a Pantech is ilyen készülékkel jelentkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #3
    Jól használható gyakorlatban, én külföldön dolgoztam, a nagy kijelző miatt jó GPS-nek, filmet nézni vagy Videoklippet ha sokat utazol, NET-ezni sokkal jobban lehet mint a kis kijelzővel szerelt típusokon. De ami a lényeg 1,5 éve használom, és bevált nem szívesen váltok a kisebb típusra "van egy X7 Sony" a melós telefonom is.
    Jó hozzá teszem kis emberkéknek a kezében nem áll jól, 150cm alatt. :)
  • HuAn82 #2
    Ha más nem, önvédelemre is jó lesz. Majd telefonálás közben jól szájba vágni vele valakit, mert akkora. ;-)
  • mrlujoak #1
    "A tábla méretű telefonok elterjedését már tavaly májusban előrejelezték, a kategória megteremtője a Samsung Galaxy Note."

    Hát, őő, izé... Dell Streak ezekszerint nem volt.
    A Note a Streak eredménytelensége után ÚJRAteremtette ezt a "kategóriát".

    Értem én, hogy a széles körben való elterjedéséért a Note a "felelős", de a kategória, mint nagyméretű okostelefon, de még nem tablet a Dell érdeme...