Gyurkity Péter

Európában jön az Acer Liquid Z410

A CES-en mutatta be olcsó telefonját az Acer, amely 4G-t kínál az európai felhasználóknak.

Az év eleji rendezvény felhajtását alig megelőzve mutatta be a tajvani gyártó új megoldását, amely a Liquid Z410 nevet kapta. Ennek legfőbb jellemzői az alsó-középkategóriának megfelelő hardver, valamint a kellemes ár, amely ugyan a legújabb kínai fejlesztésekkel nem vetekszik, ám Európában mégis sikert arathat.

Az okostelefon egy 4,5 hüvelykes kijelzőre épül, amely a korábbi években oly népszerű, már azonban kissé megkopott qHD, azaz 540 x 960 pixel felbontást támogat, 245 ppi pixelsűrűséggel. A processzor feladatait a 64 bites, négy magot alkalmazó MediaTek MT6732 chip látja el, amelyet a Mali-T760 grafikus vezérlő, egy 5 megapixeles hátoldali LED flash kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, valamint a szintén előlapi, DTS Studio Sound technológiával megtoldott hangszóró egészít ki. Az elérés sebességével biztosan nem lesz gondunk, hiszen ezt az LTE Cat4 biztosítja, vagyis az elméleti felső határ a letöltések esetében 150 Mbps, az akkumulátor pedig a gyártó ígérete szerint 400 óra készenléti és 5,5 óra beszédidőt garantál.


A külső letisztult és egyszerű, ez szintén a korábbi évek, az évtized elejének csúcskategóriás megoldásaira emlékeztet, az ár azonban egyértelműen kedvezőnek mondható, hiszen ez 129 euró, amely 155 dollárnak felel meg. Ez utóbbi révén a megoldás nyilván nem sok eséllyel indulna Kínában, ott ugyanis az egyre erősebb helyi gyártók már-már prémium fejlesztéseket dobnak piacra hasonló árakon, de Európában kissé más a helyzet, itt a legtöbben még csak álmodoznak a hasonló ajánlatok megjelenéséről. A szoftveres oldalon mindenesetre az Android fut, bár ennek pontos verziószámát nem ismerjük.

A debütálásra a jelenlegi hírek szerint kizárólag az EMEA-régióban kerül majd sor, mégpedig február folyamán, valamikor a hónap végén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!