Gyurkity Péter

Szelfi-telefon lesz az Acer S59

Egy kiszivárgott lista alapján az Acer a nagy előlapi kamerával a szelfikre helyezi a hangsúlyt.

Az Acer kapcsán legutóbb áprilisban számoltunk be okostelefonos újdonságról, akkor ugyanis az egyszerre három SIM-kártyát megfelelő módon kezelő Liquid X2 váltott ki némileg nagyobb visszhangot a szaksajtóban. Most egy újabb példány van érkezőben, ez azonban a szelfikre helyezi a hangsúlyt.

Az Acer S59 okostelefonról egyelőre nem sok hivatalos információ érhető el a világhálón, mivel azonban a készülék specifikációja a GFXBench oldalán már napvilágot látott, itt valószínűleg nem sok meglepetés ér majd minket. A lista alapján a gyártó ezúttal egy kereken 5 hüvelykes érintőképernyőre alapozná új megoldását, amely 720p felbontást és 294 ppi pixelsűrűséget nyújt majd. Ehhez egy nyolc magot és 1,3 GHz-es órajelet kínáló MediaTek MT6753 chip, a Mali-T760 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, valamint egy alapesetben 16 GB-os belső tároló csatlakozik, vagyis egy inkább középkategóriás változatról van szó.

Érdekesség, hogy mind a hátoldalon, mind pedig az előlapon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, amelyekkel akár 4K-felbontású videókat is rögzíthetünk. Ez azt jelenti, hogy a cég a szelfikre hegyezné ki az okostelefont, meglovagolva ezzel az utóbbi időben hatalmas erőre kapó divatot, ehhez pedig az LTE Cat 4 révén 4G-elérés, az NFC, a GPS, valamint a Bluetooth 4.0 támogatása társulna.

A hivatalos bemutatóra jó eséllyel a szeptemberben esedékes IFC alatt kerítenének sort, a megjelenés dátuma és a tervezett kereskedelmi ár azonban még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!