Gyurkity Péter

Olcsó Samsung, csúcskategóriás LG és HTC

Egyszerre három új okostelefonról jelent meg friss hír, ezekből pedig egy olcsóbb, illetve két drágább készülék képe rajzolódik ki. Az LG valószínűleg az új Nexus piacra dobására készül.

A Samsung Galaxy Music néven mutatta be legújabb fejlesztését, amelynek érkezésére egyes források már hetekkel ezelőtt felhívták a figyelmet. Akkor nem váltott ki nagy érdeklődést a hír, most viszont már biztos, hogy belépő szintű felállással, ám a zenerajongók számára kellemes funkciókkal jelenik meg a készülék. A 3 hüvelykes kijelző, az Android 4.0, valamint a 3 megapixeles kamera nyilván nem hoz magával kiugró teljesítményt, ám a számos eltérő formátum (FLAC, OGG, stb.) támogatása, Sound Alive és SRS technológiával kiegészítve, az iker hangszórók, illetve a WVGA projektor már egyértelműen a multimédiára helyezi a hangsúlyt, a microSD révén pedig tovább bővíthetjük a tárhelyet.


Samsung Galaxy Music

Az LG több lap beszámolója szerint a sorban következő Nexus okostelefon piacra dobását tervezi, a Google-lal közösen. A minden valószínűség szerint az Optimus G-re hajazó változat most több képen is felbukkan, ezeket közelebbről is szemügyre vehetjük, bár teljesen biztosra még mindig nem mehetünk, hiszen ezúttal is külső forrásról van szó. A cég állítólag a Mako kódnévvel látta el a telefont, ez az eddig még meg nem jelent Android 4.1.2-re támaszkodik, egyre több jel mutat tehát arra, hogy az E960 valóban a Nexus családot egészíti majd ki. Az amerikai FCC-hez eljuttatott dokumentumból ugyan az LTE támogatás hiányzik, de egyre többen vélik úgy, hogy valóban a Google idei zászlóshajójáról van szó - még ha nem is túlságosan lenyűgöző hardveres listával.


A HTC esetében nemrég mi is hírt adtunk a One X+ várható érkezéséről, ezt azonban a gyártó egy további példánnyal fejelné meg. Az óriásnak is beillő, az úgynevezett "phablet" kategóriába tartozó DLX 5 hüvelykes kijelzőt kapna, ezt 1,5 GHz-es Snapdragon S4 Pro processzor, 1080p felbontás, valamint további kellemes mutatók egészítenék ki, úgy mint 1,5 GB RAM, 12 megapixeles hátoldali és 2 megapixeles elülső kamera, méretes, 16 GB-os belső tároló, valamint egy nem cserélhető, 2500 mAh-ás akkumulátor.

A szoftveres oldalon itt is az Android 4.1.2 kapna helyet, a pontos megjelenési dátum még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #5


    Terjesszetek:D
  • csimmasz #4
    Edig egy LG telefonommal sem voltam elégedett, szerintem elég gagyik, nem csak a minőség terén hanem a menük meg úgy minden, szóval nekem is furcsa volt de gondoltam a google jobban tudja mi kell neki.

    Azt hozzá kell tennem egyik Lg telóm sem csúcs készülék volt, tehát lehet ott hozza a szintet.
  • Blasta #3
    Nem, a hir kacsa, bar mult heten meg korrekt lett volna.
    Az LG nem fog Nexust kiadni, a telefon hatoldalan lathato "with Google™" felirat pont arrol arulkodik, hogy ez nem Nexus. Amugyis rohejes lenne, az LG mint Nexus gyárto, ugyan már...
  • csimmasz #2
    Tudjuk hogy droidon minden szar csak ha iOs en jelenik meg valami akkor lessz korszakalkotó vívmány ami nélkül az emberiség élni sem lenne képes!

    "számos eltérő formátum (FLAC, OGG, stb.) támogatása, Sound Alive és SRS technológiával kiegészítve, az iker hangszórók, illetve a WVGA projektor már egyértelműen a multimédiára helyezi a hangsúlyt, a microSD révén pedig tovább bővíthetjük a tárhelyet."

    Talán olvcasd végig és rájösz hogy nem arról szól, hogy felraktak egy softot ami mostmár lejátsza ezeket a formátumokat is hanem egy telefon ami a MM re van kihegyezve és aminél jól jönnek ilyen funkciók.

    de mindegy tudom te most az itelefon miatt nem alszol mostanában.
  • narumon #1
    "ám a számos eltérő formátum (FLAC, OGG, stb.) támogatása, "

    Öööö ha ráraknak egy szoftvert amit az összes modern telefonra fel lehet akkor az már akkora királyság?