Gyurkity Péter

Nagy akkumulátorral jön az Acer Liquid Zest Plus

Az Acer saját rendezvényén egy új okostelefont is bemutatott, méretes akkumulátorral.

New Yorkban került sor az Acer globális sajtókonferenciájára, amelyen több új terméket is bemutattak. Ezek között szerepelt egy okostelefon, amely a Liquid Zest Plus néven bukkant fel a listában, két főbb érdekességgel.

A készülék több hardveres részletét is megosztották a nagyközönséggel, a felsorolás azonban még nem teljes, így néhány kérdőjel is megmaradt. Kiderült például, hogy a telefon egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyhez egy 13 megapixeles hátoldali kamera csatlakozik. Nem árulták el viszont, hogy pontosan milyen chipet alkalmaznak a burkolat alatt, bár a 250 dolláros árcímke alapján egyesek arra a következtetésre jutottak, hogy ez nagy valószínűséggel a Snapdragon 410, vagy valamilyen ehhez fogható változat. A memória mérete 2 GB lehet, mivel kifejezetten középkategóriás megoldásról van szó.


A kamera érdekessége az úgynevezett tri-fókusz funkció, amely három autófókusz technológiát kombinál, hiszen a lézer mellett a fázis, illetve a kontraszt alapú fókusz is megtalálható itt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a mindennapokban miként szerepel majd a kamera, de jól érzékelhető, hogy a cég itt szeretne valami újat mutatni a felhasználóknak. Hasonlóan kiemelt szerepet kapott az akkumulátor is, amely egy 5000 mAh-s példány, vagyis az üzemidővel nyilván nem lesz nagyobb gondunk.

Ahogy említettük, a Liquid Zest Plus 250 dollárba kerül a tengerentúlon, a megjelenésről várhatóan hamarosan szintén beszámolhatunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    A sok megapixel intő példa arra, amikor a marketing győz a józan ész felett.
    Mert ezek a megapixelek már csak a képzaj növelésére jók, amin meg elkezd dolgozni a szoftver. Aztán az addig maszatolja, kenegeti szerencsétlen pixeleket, hogy teljesen szétesnek a részletek.
  • Aldo Moro #1
    13 megapixel. Parasztvakításnak tökéletes. Aki egy kicsit konyít a dologhoz, az tudja, hogy 6 megapixelnél nincs értelme nagyobb felbontásnak, hacsak nem akar posztert nyomtatni a tulaj. Persze az emberek 99%-a a felbontást nézi először, mintha számítana valamit. Tiszta vicc!