Gyurkity Péter

Két új HTC nagymenő

Friss benchmark adatok alapján a HTC két újabb csúcskategóriás megoldással készül, egyrészt hogy leváltsa a One X okostelefont, másrészt pedig hogy a Galaxy Note-hoz hasonló készülékkel egészítse ki kínálatát.

Szinte egyszerre futott be a két benchmark eredmény, illetve az állítólagos új készülékek részletes specifikációja, amely ugyan némi kívánnivalót hagy maga után, mégis elegendő információt biztosít a találgatások megindulásához. A gyártó eszerint két új fejlesztéssel készül, kifejezetten a drágább, csúcskategóriás megoldások területén belül.

Az első változat pontos típusa PM63100, ez minden valószínűség szerint a jelenleg elérhető One X közvetlen utódjaként jelenik majd meg. A készülék kódneve Evitareul, avagy Evitare UL, míg a One X LTE-változata annak idején az Evitare kódnevet kapta - ez szintén a fenti verziót erősíti meg. A négymagos chip 1,7 GHz-es órajelen fut, ez egyesek szerint egy túlhúzott S4 lesz, mások a Tegra 3-ra esküsznek, biztosat itt még nem tudunk. Az viszont már világos, hogy az egyelőre ismeretlen méretű kijelző a 720p felbontást támogatja majd, Android 4, pontosabban az Android 4.1 kíséretében. Kérdés, hogy a megjelenésre mikor kerül sor, és hogy a HTC miért hallgat arról.


HTC One X

A másik új jövevény egy phablet megoldás lesz, amely a Galaxy Note mintájára az okostelefonok és táblák közötti űrt hivatott kitölteni. A HTC6435 eszerint szintén négymagos processzorral érkezik, ez a Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4, míg a megjelenítésért az Adreno 320 vezérlő lesz a felelős. Az LTE/HSPA+ támogatása megoldott, és bár a négymagos chip itt mindössze 1,5 GHz-en fut, mégis lenyomja az első példányt bizonyos tesztekben. A pontos felbontás 1794 x 1080 pixel, ami azt vetíti előre, hogy a kijelző támogatja a 1080p-módot, ezzel pedig marad hely a képernyőn megjelenő gomboknak is - elsőként a HTC kínálatában.

Az év második felében remélhetőleg tisztázódik, hogy a megjelenésre pontosan mikor kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)