Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC One

Az előzetes híreknek megfelelően lezajlott a HTC saját rendezvénye, amely az MWC-t megelőzve volt hivatott bemutatni a cég saját új zászlóshajóját. A HTC One több érdekességet is tartogat.

Az okostelefon várható érkezéséről mi is idejekorán beszámoltunk, igaz, az első körben még M7 néven látott napvilágot a készülék. Most azonban sort kerítettek a hivatalos eseményre is, ezen pedig megismerhettük a megoldás főbb részleteit, a hozzávetőleges megjelenési dátumokkal és az árral egyetemben. Lássuk, mivel készült a cég a csúcskategóriában!

Az elmúlt hetekben, hónapokban megfigyelhető trendet ezúttal nem követik, hiszen a kijelző mérete 4,7 hüvelyk, ezzel tehát maradtak egy már jól bevált megoldásnál. A támogatott felbontás 1080p, a pixelsűrűség 468 ppi, a technológia pedig minden bizonnyal LCD3 IPS. A processzor az LG Optimus G Pro-hoz hasonlóan itt is a Qualcomm Snapdragon 600, amely négy maggal és 1,7 GHz-es órajellel érkezik, ehhez 2 GB RAM és egy nem cserélhető, 2300 mAh-s akkumulátor társul. A belső tároló mérete 32 és 64 GB, a támogatott technológiák között pedig megtalálható az új 802.11ac WiFi, az NFC, a Bluetooth 4.0, a DLNA, a microUSB 2.0, valamint a már megszokott szenzorok (gyorsulásmérő, giroszkóp, közelség- és háttérfény-érzékelő).


Az elülső kamera 2,1 megapixeles, ez támogatja a HDR opciót, míg a hátoldali példány esetében nem közölték a megapixel értéket, arról csak annyit árultak el, hogy az új UltraPixel technológiára épül, amit arra hegyeztek ki, hogy egy nagyobb BSI-szenzorral még több fényt fogjanak be. Ebben az optical image stabilization (OIS) funkció és a 28 mm-es lencse segédkezik, olyan szoftveres opciókkal, mint a Zoe (20 állókép, illetve egy 3 másodperces videó gyors rögzítésére), a BoomSound (a hangi és videós élmény fokozására), valamint a BlinkFeed (ez a közösségi hálók friss fejleményeit és a híreket közvetíti számunkra). A készülék mérete 137,4 x 68,2 x 9,3 mm, súlya 143 gramm, operációs rendszerként pedig az Android 4.1.2-re támaszkodhatunk.


Az ár várhatóan 200 és 300 dollár lesz a belső tárolótól függően, a megjelenés márciusban esedékes. Európában többek között a Vodafone és a T-Mobile is kínálni fogja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • #29
    az előző One sorozatban is egybefémek voltak a felsőbb kategóriás verziók és lenyűgözően kényelmes és fasza a fogásuk stb.
  • tomboy013 #28
    Én csak az Omniámból indultam ki hogy jól bírja a fém hátlapom, jobban mint eddig akármelyik műanyag. Nem tudom a HTC milyen, de majd kiderül. Puding próbája az evés =)
  • caius marius #27
    Azt mondtam, hogy semmivel sem karcolódik jobban a Samsung műanyagja mint a Htc fém hátlapja. Valamiért az él a köztudatban, hogy a fém hátlap hű, de jó a műanyag meg hű de kaki.
  • caius marius #26
    "minőséget sugall egy telefon"
    Ezt mondtam én is. Csak sugallja. :)
  • tomboy013 #25
    Onnan veszem hogy főnököm kb 1 hónapja vett egyet újonnan és már tiszta karc pedig öltönyzsebben hordja. Meg tényleg nagyon gagyi hatása van a hátuljának.
    Nah mindegy kinek mi a fontos szempont. Én szeretem ha minőséget sugall egy telefon, te meg azt ha filléres alkatrészekből áll, hogy olcsó legyen cserélni, ezen nem veszünk össze =)
  • caius marius #24
    "Meg egy kicsit egyedibbek a többi telefonnál szerintem."
    Szerintem meg tucat fos mind, rahedli hibával. Nemcsak a Htc, hanem mind.
  • caius marius #23
    Igen. Azt mondtam már, hogy a Samsung nekem házhoz jön megszerelni a telefonomat, ha elromlik? Na nekem ez számít, nem a hátlap és a marketing.
  • caius marius #22
    "A galaxy S3-nak milyen hót gagyi hátlapja van már, 1 hétig tok nélkül hordod és undorító amilyen karcos lesz"
    Na ezt meg honnan szeded? Van nekem is S3-om, igaz most inkább a Note2-t használom, de egyik hátlapja sem karcolódik jobban mint a Htc fémlapja! Sőt! Ez a duma, hogy gagyi műanyag nemtom honnan jön, de hatalmas csúsztatás! Arról nem beszélve, hogy 3 forintért veszek rá új hátlapot, ha már annyira elkopott. Cseréld ezt le a Htc-n. :)
  • joszer #21
    Az hogy volt egy rossz telefonod egy adott gyartotol nem jelenti azt ,hogy minden telefonjuk szar ,de a HTC bennem is mely nyomot hagyott a rettenetes hozzaallasaval es szervizevel es ez nem egy telefonhoz jar. Nalam ez a ket dolog teljesen kizarja ilyen tapasztalatok utan ,hogy a kovetkezo telefonom HTC legyen.Az en szememben a HTC soha tobbe nem lesz sem a minoseg ,sem a hozzaertes mintakepe ,csak egy gagyi jatekgyar ,aki lesz@rja a vevoket.
  • tomboy013 #20
    Jah és arról ne is beszéljünk hogy a HTC inkább a közép illetve felső kategóriás telefonokat gyártja és abban a szegmensben próbál talpon maradni. Olcsóbb kategóriában nem igazán. Az is sokat számít.