Gyurkity Péter

5G-telefonnal készül a HTC

Még idén megjelenik az első ilyen megoldás, a platform jobb támogatása keretében.

A HTC terveivel kapcsolatban még tavaly novemberben szivárgott ki, hogy egy klasszikus telefont szeretnének frissíteni, amely szerintük megadja az esélyt a korábbi lendület legalább egy részének újbóli elnyerésére. Ez eddig nem következett be, viszont most azt is megtudtuk, hogy még idén piacra dobnák első saját 5G-fejlesztésüket, amely az új generáció jobb támogatásának részeként jelenik meg.

Yves Maitre, a cég első embere, egy részletes interjúban beszélt arról, hogy az 5G támogatását kiemelt fontosságúnak tartják, ennek részeként pedig belátható időn belül mindenképpen lerántják majd a leplet saját első ilyen okostelefonjukról. Pontosabb időpontot, valamint hardveres és szoftveres specifikációt egyelőre nem ismerhetünk meg, viszont az sem feltétlenül szükséges, hogy a csúcskategóriában próbálkozzanak meg egy új típussal, hiszen időközben mind a Qualcomm, mind pedig a MediaTek elérhetővé tette saját mainstream chipjeit, amelyek szintén támogatják az ötödik generációs eléréseket. A tajvani gyártó 2018 óta amúgy sem dobott piacra csúcstelefont (akkor az U12+ bukkant fel ebben a kategóriában), vagyis jó eséllyel most is a középkategóriát céloznák meg.

Ezen, némileg szerényebb hardverrel ellátott telefonok között jelent meg az Exodus is, valamint annak második változata, amelyek viszont már a kriptopénzek megfelelő támogatására, azok kezelésére koncentrálnak, ezzel is a felhasználók egy szűkebb szegmensének kínálva kiterjesztett funkcionalitást. Az 5G terjedésével, a platform előtérbe kerülésével viszont nem hagyhatják ki a kínálkozó lehetőséget, amely ráadásul a virtuális valóság terén is előnyös lehet számukra, hiszen a HTC az utóbbi években inkább itt szerepelt jobban, elsősorban a Vive-család részeként megjelenő termékek révén. Mindenképpen jó tudni azonban, hogy a telefonok szegmenséről sem mondanak le, bár valószínűleg nem sok vizet zavarnak majd ezen a területen az újabb készülékekkel.

Néhány hónapon belül tehát megismerhetjük a cég első ilyen fejlesztését, kíváncsian várjuk, mivel tartják esélyesnek az újbóli megerősödést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    a 6G mikor jön? én nagyon várom már.