Gyurkity Péter

Európában is jön a HTC Desire 19+

A gyártó a kontinensen is elérhetővé teszi új készülékét, amelynek ára nem lesz túl vonzó.

A továbbra is csak vergődő tajvani cég még júniusban rántotta le a leplet két új megoldásáról, amelyek a középkategóriában hivatottak némi sikert elérni. Sokat nem remélhetnek, viszont a páros egyik tagját Európában is piacra dobják, bár a hivatalos ár valószínűleg nem lesz túl vonzó a felhasználók számára.

A német forrás szerint a Desire 19+ jelenik hamarosan meg a kontinensen, dacára annak, hogy ezt a típust eredetileg kizárólag Tajvanon kívánták forgalmazni. A telefon a MediaTek Helio P35 chipjére épül, ehhez 4 GB memória és egy alapesetben 64 GB-os, ám tovább bővíthető tároló csatlakozik, microSD támogatással. A 6,2 hüvelykes LCD-kijelző a HD+, vagyis az 1520 x 720 pixel felbontást támogatja, ez szintén jól jelzi számunkra, hogy egy inkább mainstream megoldásról van szó, bár az előlapi kávát igyekeztek alaposan visszaszorítani. Az esőcsepp alakú kisebb felső bevágás egy 16 megapixeles szelfikamerának ad helyet, ez utóbbi révén a Face Unlock funkciót is támogatják, a nagyobb kényelem jegyében.

A hátoldalon már egyszerre 3 kamera kapott helyet, ezek sorrendben, 13, 5, illetve 8 megapixeles példányok, ebből kifolyólag a megfelelő mélységérzékelés és a szuper-nagylátószögű felvételek támogatása is megoldottnak tekinthető. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie fut majd, itt még túl korai lenne az Android Q alkalmazása, amelynek utolsó hivatalos előzetese éppen ezekben a napokban vált csak elérhetővé. Az üzemidőről egy szintén valamivel nagyobb, egészen pontosan 3850 mAh-s akkumulátor gondoskodik, immár 10 wattos gyorstöltés kíséretében.

A hivatalos ár Európában 329 euró lesz, ami nem túl kedvező, hiszen több vetélytárs ennél alacsonyabb árakkal dolgozik – példaként említhető a Moto G7 Plus, amely a picit izmosabb Snapdragon 636 chip jelenléte ellenére is csak 299 eurót kóstál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!