Gyurkity Péter

5 telefonnal újít a HTC

A tajvani cég egyszerre 5 példányt dobna piacra, a középkategóriában.

Alig másfél héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy készülőben van a HTC friss okostelefonja, amely a Wildfire E néven jelenne meg a piacon. Most egy újabb változatról jelentek meg hardveres részletek, viszont másik 3 is készülőben van, vagyis egyszerre majdnem fél tucat új készüléket ismerhetünk hamarosan meg.

Ezúttal is külső forrás szellőztette meg a fontosabb komponensekről szóló hírt, ebből pedig megtudhatjuk, hogy a Wildfire X szintén a középkategóriában jelenne meg. A telefon a másik 4 változattól eltérő specifikációval rajtolna el, itt pedig (legalábbis a Google Play Console oldalán látott lista alapján) a MediaTek Helio P22 chip, összesen 4 GB memória, egy, a HD+ felbontást és a 19:9-es képarányt támogató, vagyis meglehetősen nagy és hosszúkás érintőképernyő, valamint az Android 9 Pie szerepel a felsorolásban, bár azt nem tudjuk, hogy ez utóbbi később frissülni fog-e az újabb, várhatóan ősszel bemutatkozó tizedik generációs szoftverre – arról sem esik szó, hogy a gyártó saját felülettel egészíti-e ki az operációs rendszert, ám ez valószínűnek tűnik.

A korábban közzétett értesülések alapján a HTC másik 4 típuson dolgozik, ezek a Wildfire E, a Wildfire E+, a Wildfire E1, valamint a Wildfire nevet kapnák meg. Ahogy említettük, a most kiszivárgott példány hardveres listája ezektől eltérő komponenseket tartalmaz, vagyis szinte biztosra vehetjük az ötödik készülék megjelenését, ebben az esetben viszont rögtön felmerül a kérdés, hogy a középkategóriában valóban szükség van-e ilyen sok változat egyszerre történő megjelenésére – amennyiben azonban agresszív árazás mellett döntenek, itt sikerrel szállhatnak versenybe a Motorola és a Nokia egyes megoldásaival, ami nekünk felhasználóknak mindenképpen jó lenne.

A hivatalos megjelenésre még az idei évben sort kerítenének, vagyis néhány hónapon belül megismerhetjük a további részleteket – és a kereskedelmi árakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!