Gyurkity Péter

Megállította zuhanását a HTC

A cég óvatos a csúcskategóriában, de az 5G és a VR terén már látják a megújulás esélyét.

A HTC kapcsán eddig nem sok jó hírről számolhattunk be, a tajvani gyártó szenvedése ugyanis hosszú évek óta tart. A mérnökök egy jó részének leépítését követően új vezérigazgatót neveztek ki, évek óta pedig most először sikerült megállítani a folyamatos negatív trendet.

A most közzétett pénzügyi jelentés szerint szeptember hónapban a teljes bevétel nemcsak az előző hónapot, de az egy évvel korábbi hasonló időszakot tekintve is magasabb volt, ami 2017 nyara óta nem fordult elő. A meglehetősen rossz augusztusi eredményhez képest 73 százalékkal, tavaly szeptemberhez képest pedig 1,54 százalékkal sikerült több pénzre szert tenniük, és bár ez utóbbi adat nem tűnik nagy előrelépésnek, a HTC esetében maga a javulás is fontos fejleménynek számít. Ezt persze egyelőre nem a csúcskategóriában érték el, hiszen az elmúlt időszakban többnyire mainstream megoldásokkal álltak elő, az is valószínű azonban, hogy nem a telefonok, hanem a VR-termékek hoztak magukkal új lendületet a forgalom terén.

A gyártó új első embere nyilatkozott az eddigi teljesítményről és a jövőre vonatkozó elképzelésekről. Az Orange vezetésétől érkező üzletember elismerte, hogy a komoly fejlesztések elmaradása vezetett a folyamatos gyengélkedéshez és a romló üzleti eredményhez, itt azonban nem fognak kapkodni, ennek következtében csakis akkor állnak majd elő új csúcskategóriás telefonnal, ha erre elérkezettnek látják az időt. Az 5G elterjedése komoly esélyt kínál az összes szereplőnek, ezt ők is igyekeznek majd kihasználni, azt azonban nem tudjuk, hogy milyen hamar (és milyen specifikációval) jelennek majd meg újra az általuk eddig elhanyagolt területen.

A piaci verseny szempontjából mindenképpen hasznos lenne egy erős és versenyképes HTC megjelenése (visszatérése), kérdéses azonban, hogy a kínai riválisok előtörése és megerősödése mennyiben hagy majd teret ennek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!