MTI

Online szerencsejáték-özön Olaszországban

Az internetes félkarú rablóktól remél bevételt az olasz államkassza, a Monti-kormány ezer új online szerencsejáték bevezetését engedélyezte - adta hírül az olasz sajtó.

Karácsonyi ajándéknak nevezték az olasz lapok a Monti-kormánynak a szerencsejátékokról szóló rendelkezését, hangsúlyozva, hogy az ajándékot nem az olaszok, hanem az államkassza kapta. Összesen ezer új online pénznyerő játék kapott működési engedélyt, többségük félkarú rabló (slot machine) típusú szerencsejáték. Használatukhoz elég felkeresni az olasz nyelvű internetes szerencsejáték oldalakat és regisztrálni a játékos adó- és hitelkártyaszámát.

Az újságok arra emlékeztettek, hogy a kormány ősszel szigorította a vendéglátóhelyeken és játéktermekben működő több mint 24 500 pénznyerő automatára vonatkozó szabályozást. Ennek értelmében játékgép nem üzemeltethető kevesebb mint 500 méteres távolságra iskoláktól, templomoktól, kórházaktól. Felesleges volt a szigorítás, az online játékok számának megsokszorosításával az olaszok most otthon játszanak - jegyezték meg a lapok. A gazdasági válságban a szerencsejáték nemzeti betegséggé vált Itáliában. 2003-ban az olaszok 15,4 milliárd eurót költöttek rá, tavaly 79,8 milliárdot, az olasz nemzeti termék 5 százalékát a lottótól a kaparós sorsjegyen át a játékgépekig.

Az olasz államkassza szerencsejátékból származó bevétele tavaly 8 milliárd euró volt, a nyeremények utáni adót nem számolva. A bevétel az idei évben azonban csökkent, ezért adott szabad utat a kormány az új játékoknak - vélte az olasz sajtó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!