Napi Online

Befizetne a költségvetésbe a Sportingbet

A Sportingbet becslése szerint a hazai sportfogadási piac forgalma lényegében kétszerese a Szerencsejáték Zrt. által ilyen címen beszedett 26 milliárdos összegnek, az egyik legnagyobb online fogadásszervező cég szerint a magyar piac mintegy 15 százalékkal növekedett tavaly.

A Sportingbet nem aggódik amiatt, hogy hazánkban is egyre több ilyen iroda kezdi meg tevékenységét, hiszen biztos lábakon áll és magyar nyelvű call centert üzemeltet. Mint a sajtóiroda lapunknak elmondta, az internetes sportfogadás "őshazájának" számító Nagy-Britanniáról is többször állították, hogy telített a piaca, de még mindig egyre több online iroda nyit ott is, ráadásul minden portál kicsit mást kínál. Ami a Sportingbetet illeti: az európai piacon több mint 12 százalékos felhasználói növekedést produkált a 2010. október 31-ével zárult első üzleti negyedévben, a fogadási árbevétel 295,4 millió fontra nőtt az egy évvel korábbi 226,8 millióról.

A több szereplő a társaság szerint korántsem hígítja a szakmát - ezt mutatja, hogy Magyarországról nemrég kivonult egy kisebb online fogadóiroda -, és ha a jövőben a kormányzati terveknek megfelelően még több figyelem irányul a sportra, akkor 2-3 éven belül a hazai sportfogadási piac megduplázódása sem elképzelhetetlen.

Az online fogadósite-okkal sok helyen az a fő gond, hogy a sportfogadást és a kaszinót ugyanazon az oldalon lehet elérni - több ország ezért teljesen tiltja az ilyen irodák működését. A Sportingbet szakértői szerint ez a piaci elvárások miatt alakult így: sok játékos igényli, hogy a sportfogadás mellett - miközben például élő fogadás esetében figyelemmel követik a mérkőzéseket - egyéb szerencsejátékokat is űzhessen.

A sportfogadócég hangsúlyozza: nekik is érdekük, hogy legális legyen a tevékenységük, ezért minden piacon hajlandók fogadási adót fizetni, arra is készek, hogy - megállapodás esetén - az adót levonva fizessék ki a nyereményeket a magyar fogadóknak is. Ami azokat az intézkedéseket illeti - például az átutalásra vonatkozó tilalmakat -, amelyek révén a magyar hatóságok gátat próbálnak szabni a határon átnyúló online fogadóirodák tevékenységének, a társaság Magyarországot közepesen "nehéznek" tartja ebben a tekintetben a Sportingbet által lefedett piacok közül.

Az online irodák forgalmában egyre inkább előretörnek az "élő" fogadások - a Sportingbet esetében például már több mint 60 százalékot jelentenek az összes fogadáson belül. Ez segítheti a sportfogadási piac tisztulását, a bundabotrányok elkerülését is - mondták lapunknak -, hiszen az élő fogadásban sokkal nehezebb csalni az eredménnyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!