HENT hírlevél

Bíróság dönt a Megaupload-on tárolt személyes fájlokról

A Megaupload ez év januári lekapcsolásával nem csak az illegálisan terjesztett tartalmak váltak elérhetetlenné, de nagyszámú legálisan tárolt saját tartalom is elveszett a tulajdonosaik számára.

Mintegy 1100, korábban a Megaupload által használt szerver várja az Egyesült Államokban, hogy kiderüljön, mi fog történni az azokon tárolt adatokkal. A fájlok jelentős része illegálisan megosztott tartalom, ám jelentős mennyiségű az is, amely a felhasználók saját tulajdonát képezte. Az oldal januári bezárása óta több ezer panasz érkezett az elveszett adatok ügyében, ám ezek sorsa egyelőre megoldatlan.

Egy ohioi üzletember lehet viszont az, akinek ügye rendezi az érintett fájlok helyzetét. Kyle Goodwin tavasszal indított bírósági eljárást amiatt, hogy a Megaupload portál bezárásával nem fér hozzá azokhoz a tartalmakhoz, amelyeket maga töltött fel a weboldalon keresztül. Az OhioSportsNet oldal tulajdonosa és riportere a Megaupload fizetős szolgáltatását igénybe véve, háttértárként használta a felületet arra az esetre, ha fizikai adathordozói megsérülnének, és így adatai elvesznének.

Az Ars Technica portál beszámolója szerint a dátumot ugyan még nem tűzte ki, de a bíróság most jelezte, meghallgatást tart annak érdekében, hogy kiderüljön, Goodwin hogyan kaphatná vissza anyagait. A bíróság vizsgálni fogja, hol és hogyan tárolják most az adatokat, illetve mikor és hogyan lehetne azokat visszaszolgáltatni tulajdonosának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Brati #10
    Hát az RS is változó. Tavaly ugyanígy "száguldott" a letöltés, aztán idén Január végén visszavették 30 kb/s-ra. Gondolom azért, mert aki hozzászokott, az úgyis előfizet a Premium-ra, mert különben több órát várhat akár egy 300-400MB-os fájlnál is (jó üzleti modell :) ). Most pedig úgy néz ki, megint visszaáltak max sebességre, csak ki tudja megint meddig. Amúgy meg ha nem jó a RapidSahre ott a Zippyshare, Hulkshare, Gamefront, ezekről is max sebességel jön minden.
  • martincpt #9
    Nekem is volt egy csomó személyes fájlom megaupload-on. Ugyan semmim nem veszett el, de így aztán mehettem át mediafire-re. Viszont ami meglepő számomra, hogy rapidshare tűnik mostanság a legkorrektebb fájlmegosztónak. Nincs várakozás, 0 reklám és 1-2mb/s-es letöltési sebesség prémium nélkül. Nem tudom, hogy tartják fent magukat, de lehet átpártolok oda.
  • gforce9 #8
    Napi backup aztán annyi, mi mást tehetsz? Ez benne van a pakliban. Buta az a weblapüzemeltető aki ilyenre nem számít.
  • fergusonpapa #7
    és ha weboldalad van?!.. hol tárolod.. ha tárhelyes céget lekapcsolják mert üzemeltetett torrent lapot is és egy helyne volt a te lapoddal szoptad az egészet.(tartalomra gondolok)
  • Narxis #6
    Ha igazán biztosra akarsz menni akkor 3 vagy 4 helyen tárolod(gép-külső HDD-DVD-cloud). Persze ha top secret fájlok akkor nem muszáj a cloud.
  • culas25hc #5
    Na ezért vagyok én még mindig olyan maradi, hogy inkább külső vinyón tárolom másodlagosan a fájljaim. Egyelőre nem érzem azt, hogy ez mostanában változni fog
  • Narxis #4
    Bezony, amolyan sokadik backup ként kell kezelni.
  • Shid #3
    Nah ezért nem szabad az adatainkat kizárólag a szerverekre bízni!
  • Cat #2
    Itthon is volt ilyen eset még évekkel ezelőtt. Elvitték a torrentszervert, rajta volt csomó céges honlap is, a szerveren egyébként semmi illegális nem volt. Azt hiszem azóta sem született még ítélet az ügyben, legalábbis én nem tudok róla.
  • Gyuszopapa #1
    A szart is kiperelném a hatóságokból minden egyes személyes legális fájl miatt mivel az magántulajdon.Azt hiszem be is zárhatnák őket mert nem tudnák miből kifizetni.Legközelebb meggondolná bárki is hogy ilyet tenne.