Gyurkity Péter

Windows Phone 7.8, Microsoft okostelefon

Miközben a Microsoft állítólag egy ázsiai partnerrel közösen teszteli saját okostelefonját, weboldalukon közzétettek néhány részletet a WP 7.8 várható érkezésével és annak funkcióival kapcsolatban.

A napokban mi is hírt adtunk arról, hogy végre hivatalosan is elrajtolt a Windows Phone 8, a korábban beígért újításokkal és szolgáltatásokkal. Az egyszerre megtartott rendezvényeken egyetlen szót sem ejtettek a 7.8-as verzióról, amely a meglévő készülékeket frissítené, most azonban úgy tűnik, hogy erre sem kell majd sokat várnunk.

A Microsoft Italy Facebook oldalán ugyanis rövid ideig látható volt egy bejegyzés, amelyben éppen ezt taglalták, kiemelve, hogy a WP 7.8 rögtön az új Windows Phone okostelefonok elrajtolását követően jelenne meg. Mivel ezen készülékek nagy részét már korábban bemutatták, nyilván a piacon való debütálásról van szó, amelyre a legtöbb esetben néhány héten belül sor kerül. Ez esetben a WP 7.8 4-6 héten belül válna elérhetővé, mégpedig az új Rooms funkcióval, a beígért kezdőképernyővel, naptármegosztással, illetve az Xbox Music támogatásával, amely itt a Zune révén valósulna meg - az Xbox SmartGlass támogatás szintén szerepel a listán.


A szoftvercéggel kapcsolatban ezzel egy időben felmerült, hogy már tesztelik saját okostelefonjukat, amelynek érkezését több szakértő is megjósolta. A Microsoft lépését szakértők az üzleti modellnek az Apple által alkalmazotthoz hasonló irányba való módosításaként értelmezik. Steve Ballmer a napokban beszélt arról, hogy a Surface tábla mindössze az első hardveres termék egy remélhetőleg hosszú sorban, a mostani pletyka szerint pedig - amely egy magát megnevezni nem kívánó forrástól származik - már tesztelik is a 4-5 hüvelykes kijelzővel érkező készüléket, mégpedig egy ázsiai partnerrel közösen, az azonban még korántsem biztos, hogy a megoldás sorozatgyártása valóban elindul-e. A Microsoftnak erre abban az esetben nem lenne nagy szüksége, ha partnerei (így a HTC, a Samsung és a Nokia) nagy sikert aratnának saját készülékeikkel, ez azonban finoman szólva kétséges.

A társaság vezérigazgatója, Steve Ballmer a Wall Street Journal lapnak adott interjúban elkerülte a saját gyártmányú okostelefonra vonatkozó kérdés megválaszolását. "Éppen elég dolgunk lesz az ünnepi szezonban a Nokia, a Samsung és a HTC készülékekkel" - mondta. "Arról, hogy tervezünk-e valami mást vagy sem, semmilyen összefüggésben nem nyilatkoznék" - mondta. A Nokia vezérigazgatója, a Microsofttól "átigazolt" Stephen Elop két héttel ezelőtt egy telekonferencián kijelentette, hogy szerencsésnek tartaná egy Microsoft telefon megjelenését a piacon, mivel az "ösztönözné" más Windows Phone operációs rendszeren futó telefonok értékesítését is. A Nokia igazgatója azonban hangsúlyozta, hogy nem ismeri a Microsoft terveit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Szerintem annak is lehetne sikere ha kiadnának egy gyengébb, olcsóbb telefont WP7.8al, azzal az ígérettel hogy évekig támogatni fogják (tehát lesz rá WP 7.9 is), legalább lenne alternatívája a 30-40 ezer forintos androidoknak, amik már szintén jók.