Gyurkity Péter

Windows Phone 7.8 és 8 részletek

A Microsoft jelezte, hogy az eddig is kapható készülékekre szánt 7.8-as verzió a kezdőképernyő mellett egyéb újításokat is tartalmaz, miközben a WP 8 további opcióit ismertették saját rendezvényükön.

A bejelentésekre és a szélesebb közönség előtt tartott beszédekre az Új-Zélandon megrendezett Tech Ed konferencián kerítettek sort, itt mindkét változat szóba került, bár a WP 7.8-ról továbbra sem tudunk pontos részleteket. Ezzel kapcsolatban ugyanis mindössze annyit árultak el, hogy a kezdőképernyő mellett további újításokat is mellékelnek majd, illetve hogy a szolgáltatók és maga a Microsoft sem fogja elhanyagolni a platformot a későbbiekben.

A Windows Phone 7.8 ugyebár a most is kapható okostelefonokon lesz elérhető, míg a 8-as verzió egyedül a most bejelentett, hamarosan megjelenő utódokon fut. Az új kezdőképernyő mellett a szoftvercég további funkciókat szállít majd az operációs rendszerrel, ám azt nem fejtették ki, hogy pontosan mely funkciókra gondolnak. Leszögezték azonban, hogy a szolgáltatók saját frissítésekkel tartják majd megfelelő szinten a 7.8-as változatot, ennek karbantartását ők sem hanyagolják el, saját Windows Phone weboldalukon pedig azt kérdezik a felhasználóktól, hogy pontosan mely új opciókat, milyen fontossági sorrendben látnák szívesen a platformon.


Ugyanezen rendezvényen hangzott el, hogy a WP 8 alatt az új verziókat korán kipróbálók csatlakozhatnak a hivatalos béta programhoz, ezzel a szolgáltatókat megkerülve telepíthetik a korai előzeteseket, míg a szoftver mindenki számára lehetővé teszi majd, hogy az egyes appokat SD-kártyákról telepítsük - ennek részleteit még nem ismerjük. A Nokia által közzétett marketinges anyagból kiderül, hogy 5 appot választhatunk ki, amelyek a lezárt kijelzőn saját ikonnal mutatják a friss fejleményeket és értesítéseket, ez tehát szintén elérhető lesz a megjelenés pillanatában.

Elemzői várakozások szerint az időpont megfelelő a szoftvercég és partnerei számára a megjelenéshez, a Samsung, a Nokia, valamint a szeptember 19-én fontos bejelentéssel készülő HTC mellé hamarosan felsorakozik majd a Lenovo, az Acer, az Asus, a Huawei, valamint a ZTE, és több nagyobb szolgáltató is jelezte támogatását. A viszony azonban megromolhat a redmondi vállalat és szövetségeseik között, utóbbiak ugyanis kifogásolják a Nokia előnyben részesítését - itt finom manőverekre lesz szükség, hogy megnyugtassák őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #58
    Könyörgöm jöjjön már el a világvége, és pusztuljon ki a magadfajta idióta. A maradékért se kár, ennyi áldozatot megér egy globális reset :D
  • tomboy013 #55
    Egyrész: Mindjárt megint eltűnik ez a gagyi video. Másrészt: Mi ez az undorító rendszer? =D Hogy néz ki ez az akadozós izé? =D LOL
  • tomboy013 #53
    Mindig eltűnik a hozzászólása ennek a csicskának
  • mousee #52
    Hurrá, így mostmár Magyarország, mint a világ közepe, és a kiválasztottak országa, ahol mintaéletet él az összes mintapolgár, és a mintapolitikusaink sosem hazudnak, inmáron megmenekül a világ vége elől, amit a windózba integrált trójai rendszer fog okozni. A világ majd végleg elpusztul a Windows 8 SP1 megjelenésével, ahol aktiválódik a SKYNET, de a Kárpát-medence megmenekül, és mi leszünk az új Atlantisz, hála neked.

    Egyéb meglátás? Ne add fel, hála neked és végtelen újjászülető regjeidnek, minden nap könnyesre röhögöm magam az SG-n és a HWSW-n.
    Már csak valami olyan oldalt kéne találni, ahol értelmes hírek mellett értelmes emberek beszélgetnek, a magadfajtát pedig fél óra alatt kivágják a francba.
  • Papichulo #50
    "azért mert ott legalább megpróbálták elbagatellizálni a dolgot"

    Ertem, ha elbagatelizaljak az jo, ha nem is beszelnek rola, az rossz... nem tul logikus, dehat nalad mi az?! :)

    btw: Ki all az osszeeskuves elen? :)
  • Papichulo #48
    Akkor mar miert nem a hwsw.hu-t kapcsoljak le?
  • Papichulo #46
    "próbálkoznak csak nem jön össze valami hiba folytán még mindig itt vagyok"

    Valami azt mondatja velem, hogy hamarosan ossze fog jonni ;)
  • Papichulo #44
    Hoppa, ugy latom troll kollegankat kozben banoltak megint :)
  • tomboy013 #43
    Mi ez a fos video? Laggol a rendszer mint a szar Látom már miért vagy droid fan
  • Papichulo #42
    Te vagy itt a "hardest punishment" mindenkinek... nincs itt mar szukseg windows-ra sem. Szerintem a te testedben is egy Celeron 900 dolgozik es te magad vagy a trojai! :)