Berta Sándor

Eltűnt két Samsung OLED-televízió prototípusa

Az idei berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) sem múlt el botrány nélkül. Kiderült, hogy az IFA-ra nem érkezett meg a Samsung két OLED-televíziójának a prototípusa.

Az 55 collos készülékek Dél-Korea és Berlin között tűntek el. A gyártó mind a két terméket be akarta mutatni a rendezvényen, azonban erről kénytelen volt lemondani. A hírt a Samsung Electronics megerősítette. A konszern eredetileg azt tervezte, hogy 27 prototípust állít ki Berlinben, de időközben értesült arról, hogy két eszköz nem érkezett meg a német fővárosba, ezért azonnal értesítette a német és a dél-koreai rendőrséget. A Samsung már az idei Consumer Elctronics Show keretében bemutatta az egyik 140 collos OLED-televíziója prototípusát, akkor azonban nem történt semmilyen incidens, a készülék rendben megérkezett Dél-Koreába.


Kettővel több tévének kellett volna lennie az installációban

A Samsung Super-OLED televíziók különlegessége, hogy kétmagos processzort tartalmaznak, amely lehetővé teszi egyszerre több alkalmazás futtatását, emellett biztosítja, hogy a felhasználók zökkenőmentesen böngészhessenek. Gesztus- és beszédvezérlési funkciójuk van, valamint beépített kamerával és arcfelismerő funkcióval is rendelkeznek. A kamera elrejthető a televíziók házába. A kategóriába tartozó modellek várhatóan az év végén jelennek meg a piacon. A vállalat az IFA-n bejelentette, hogy a Samsung Multi View funkciónak köszönhetően két személy megoszthatja a képernyőt és akár két forrásból származó tartalmakat is nézhetnek.

Az IFA-n nem ez volt az első botrány. 2008-ban a német vám- és pénzügyőrök sikeres razziát tartottak, melynek során több tonna hamis terméket találtak és foglaltak le. Tavaly pedig az Apple bírósági úton elérte, hogy a Samsung nem mutathassa be a Galaxy Tab 7.7 nevű készülékét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #15
    Nagyszerű élmény lehet úgy filmezni, hogy a képernyőn egyszerre két film képe jelenik meg egymás mellett... A cikkben nem kettéosztott képernyő van, hanem megosztott. Az meg természetes, hogy ha nem passzív, akkor aktív 3D-s lesz egy vadiúj technológiás, drága tévé, mert semmiből sem áll megvalósítani egy OLED-ddel egy aktív 3D-t (két nézetet kell váltogatni rajta). Az említett megosztás úgy működik, hogy két aktív szemüveg nem felváltva takarja ki a jobb-bal szemet, hanem először az egyik szemüveg mindkét szemet, majd a másik is mindkettőt. Eközben a tévén hol az egyik, hol a másik film vagy egyéb tartalom képe cserélődik. Az eredmény: mindkét szemüvegben más-más kép látható. Egy OLED-nek ez megy akár többszáz Hz-cel, így még csak villogás sincs.
  • duke #14
    "Eltűnt két Samsung OLED-televízió prototípusa"

    Par napja volt a hirekben az atlatszo samsung tv, lehet hogy ezek is olyanok ? Es valahol meg vannak, csak neki tamasztottak valaminek, es azert nem latjak.
  • hungi #13
    A postázóban még nyugodtan dolgozhatott pár magyar, ne add fel a reményt ;)
  • gothmog #12
    És vajon kiírták a samsung standra hogy "Ne lopj, tolvaj német" ? Mert ha ez nálunk lenne, már mindjárt kapnánk, hogy a magyarok lopnak.
  • cateran #11
    Majd, ha megtanultal linkelni, akkor okoskodhatsz:P Vettem a faradtsagot es megneztem az angol cikket is....ugye te sem gondolod, hogy majd nyomozast kezdek 2 szamomra total lenyegtelen ellopott tv miatt? Ismet elarulom, hogy ez a technologia mar joval ezelott megvolt, ugy, hogy a tv-n nem volt katyvasz, nem kellett hozza szemuveg.Igaz, az "csak" 2d
    Ugyan wikirol nem trendi idezni, de: "Picture by picture

    Picture by picture (PbP), also referred to as picture in picture, PiP, picture and picture, PaP, P&P) is a related feature showing two programs side-by-side on the screen, with the sound from one program being played through the speakers, and the sound from the other being sent to headphones."
    Ugyan 3d-s, de azert hadd ne doljek el a dologtol.
    Mondjuk figyelembe veve a tervezett arat, nem lesz 1 tomegcikk:D
  • ProgServ #10
    Csak nehogy a tenoristák kezébe kerüljön!
  • TheCunami #9
    ÁáÁÁÁ samsung mocskos nácifasiszta a német rendőrségtől kér segítséget hogy megkeressék a tv-it
  • JL666 #8
    egyből bezúzzták, mert az apple már sikeresen bebizonyította, hogy a színét ők találták fel és samsung jogellenesen használja azt....
  • macseke #7
    lehet nincs google az internetedben, itt a leírása a feature-nek, parancsolj:

    http://www.hardwarezone.com.my/tech-news-samsungs-multi-view-feature-enables-two-videos-tv-same-time
  • cateran #6
    Eloszor is, sem a cikkben, sem az angol linkben nincs szo arrol, hogy 3d-s tv lenne. Extrem meretu OLED, ennyi. Masreszt en nem a PiP-rol beszeltem (bar megemlitettem a kommentem vegen) hanem a picture BY picturerol, ami detto az, amit a cikk ir: ketteosztott kijelzo.