Berta Sándor

Elbizonytalanította az Android-tábor tagjait a Samsung kontra Apple háború

Bár a Google partnerének számító okostelefon-gyártók egyértelműen kiálltak az Android mellett, egyes cégek mégis alternatív megoldásokat keresnek.

Mint ismeretes, augusztus végén egy amerikai bíróság úgy döntött, hogy a Samsung - a szabadalmi jogok megsértése miatt - 1,05 milliárd dolláros kártérítést tartozik fizetni amerikai vetélytársának a szabadalmi jogok megsértése miatt. Bár az ítélet után az Android-tábor tagjai kiálltak az operációs rendszer mellett, azonban úgy tűnik, hogy sok társaság elbizonytalanodott és - minden eshetőségre felkészülve - igyekszik bebiztosítani magát.

A Reuters gazdasági hírügynökség bennfentesekre hivatkozva arról írt, hogy a háttérben, "zárt ajtók mögött" már megkezdődtek az egyeztetések. Pete Cunningham, a Canalys elemzője szerint jelenleg minden gyártó vizsgálja a rendelkezésre álló szoftverlehetőségeket. Az Android az okostelefonok 68 százalékán található meg, ez az érték az év végére akár a 70 százalékot is elérheti.

A Huawei, a Sony, a Lenovo és a ZTE képviselői ugyanakkor leszögezték, hogy a készülékeiken a jövőben is a Google operációs rendszere fut majd. Chris Edwards, a ZTE európai üzletfejlesztési vezetője közölte, hogy az ítélet semmilyen módon nem befolyásolja a munkájukat. Lars-Christian Weissewange, a Huawei okostelefon-részlegének alelnöke pedig hozzátette, hogy már döntöttek ebben a kérdésben. A Sony álláspontja az, hogy nem érinti a Samsung kontra Apple perben hozott döntés.

A két konszern vitájának legnagyobb nyertese a Microsoft lehet és a Windows 8 az Android és az iOS kihívójává válhat. Azonban bármennyire is elbizonytalanodtak az ítélet kapcsán a Google partnerei, az egyáltalán nem tűnik valószínűnek, hogy az Android - akár rövid időn belül, akár hosszú távon - eltűnik a piacról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #35
    Felreneztem, iphone-t caius marius irta. Tehat:
    caius marius: Emlitettem olyat hogy iphonerol irtam?
    informatikusferi: Van, de trendi akarok lenni, igy nem hasznalok. Mas oka egyszeruen nem is lehet.
  • hurkaur #34
    Emlitettem olyat hogy iphonerol irtam ,informatikusferi?
  • caius marius #33
    Persze mert nincs rá szükség.
    :))
  • Ryder159 #32
    Hát KV-t azért az sem tud főzni...
  • caius marius #31
    Nemmeraznemiskell. Jobb ha tudod, hogy ami az ájfonban nincs arra nincs is szükség!
    :)
  • Ryder159 #30
    Mi van? Az almádon nincs ékezet?
  • hurkaur #29
    mondja ezt a linuxpapucsos gnu-vallo buzigyerek, aki 2012-ben az ms-t hol dollar jellel, hol winfoskent irja.
  • hurkaur #28
    Megsporolhattal volna magadnak egy ilyen szep akademikus szofosast, ha csak egyszeruen raboksz a piros ikonra, mint az osszes tobbi _gyoker_ te _retek_ _politikus_ (ennyi esszel csak igy kereshetsz tobbet).
  • sanyicks #27
    igen a sznobok nem értik hogy az ár/teljesítmény(érték) arány nézése, nem pénzügyi helyzet függő, hiszen ők nem eszerint választanak, hanem aszerint hogy mi a menő, és a menő dologért bármennyit megadnának. Ők a legnagyobb egyéni hitelfelvevők :)
  • syn7h37ic #26
    Troll.