Berta Sándor

227 000 eurót fizethet egy Facebook-parti szervezője

A német hatóságok és vezetők komolyan gondolják, hogy elejét veszik az elmúlt hónapokban terjedő őrületnek. Aki Facebook-partikat szervez, annak viselnie kell a következményeket.

A 20 éves Matthias élete legnagyobb buliját akarta megszervezni a konstanzi strandfürdőben. A közösségi portál segítségével hívta meg az érdeklődőket július 7-re, azonban az esemény nem egészen úgy alakult, ahogy eltervezte. Sokan jelezték, hogy elmennek az eseményre, azonban a város vezetői időközben betiltották a bulit. Ennek ellenére végül 150 személy gyűlt össze a fürdőben. Nem sokkal később megérkezett 283 rendőr és egy rendőrségi helikopter is, majd a nyomozók nyolc vendéget őrizetbe vettek, 31 személyt pedig kiutasítottak a helyszínről.


Az ügy azonban nem zárult le ennyivel, Matthias ugyanis napokkal később levelet kapott, amelyben közölték vele, hogy szervezőként őt terheli az esemény biztosításának költsége, amelynek teljes összege 227 052 euró. A tételes számla szerint a 283 rendőr munkadíja 191 025 eurót tett ki, a helikopter kirendelése és üzemeltetése pedig az adott időszakban 5000 euróba került. Emellett Konstanz város 10 000 eurós kártérítést követelt és egyúttal 5000 euró büntetést is kiszabott a fiatalemberre. Egy vállalkozó, akinek a helyszínen volt létesítménye, további 16 000 eurót akar behajtani a 20 éves diákon.


Günter Loos, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztériumi szóvivője közölte: a tartományi díjtáblázat alapján követelni fogják minden felmerült költség kifizetését. A jelenleg havonta nettó 560 eurót kereső Matthias így reagált: "Vendégként részt vettem Facebook-partikon és mindig azt gondoltam, hogy ezt másként is meg lehetne szervezni és én ezt jobban tudnám csinálni. Azonban, ha ezt az összeget meglátom, akkor rosszul leszek."

Németországban korábban több tartományi belügyminiszter is amellett foglalt állást, hogy a közösségi oldal segítségével szervezett összejöveteleket mielőbb be kell tiltani, mivel könnyen ellenőrizhetetlen eseményekké válhatnak. Ezt a lépést viszont Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter elfogadhatatlannak tartotta, szerinte a platform üzemeltetőinek kell megakadályozniuk a Facebook-partikat és fel kell hívniuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az ilyen események milyen kockázatokkal járhatnak. Néhány hete több tartományi vezető is kijelentette, hogy igyekeznek véget vetni a Facebook-partiknak, mert az események biztosítási és egyéb költségei egyre több pénzbe kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #126
    Szóval, ha leköplek, majd azt mondom, hogy ez a véleményem, akkor rendben van minden? Nem akarsz a pofámba mászni?
  • caius marius #125
    1,www.mon.hu/1500-embert-vonzott-a-facebook-on-meghirdetett-party/1703239
    2,www.sg.hu/cikkek/82616/ujabb_oriasi_facebookos_bulitol_retteg_nemetorszag
    Ezek miatt vannak kibukva a németek, nem az önszerveződés miatt...
  • alien47 #124
    Meg is érdemli a kis hülye gyerek a büntetést. Másból úgy sem tanul a sok retardált fiatal. Atomot a világnak!


  • aaaaa #123
    Twitteren már írni sem szabad, mert visznek is el azonnal :)Őrizetbe vették a brit toronyugrót sértegető twitterezőt
  • rajdi #122
    azért twitteren még szabad szervezni?
  • Szefmester #121
    Abonyban volt egy ilyen eset. A c. tipusú emberek elmentek egy nyugdíjashoz fáért mert ott olcsóbb, és amikor megjelent pár helyi Béla, akkor nekik állt feljebb.. megjelent a rokonság, erre a szolnoki bevetésiek is megérkeztek. Az eredmény hogy utána két kemény hétig járőröztek arra a rendőrök és ennyi. Utána még szép lassan újra elkezdték dézsmálni a fát.. Vannak ilyen esetek, de azt nem lehet a tévében leadni, mert akkor jönnek azzal hogy diszkrimináció, meg rasszizmus. Ezt a két szót (meg a segélyt) elég jól ismerik, bezzeg a többit, mint a munka becsület, tisztesség már kevésbé...

    Nem akarok egy önszerveződött bulijuk közelében tartózkodni...
  • Oliwaw #120
    Képzeld el egy strandon hogy tudsz menekülni a tesco-hoz képest (már ha van képzelőerőd... ?)
  • aaaaa #119
    Hol írtam ilyet ? Csak annyit írtam, hogy szeretnék látni egy olyan hírt, ahol bármilyen összeget, bárkinek kiszámlázott volna a rendőrség, amikor a cigány hordák vonulgattak.
    Itt is ott is csak a szerencsétlen kisembert vágják meg százezrekre, milliókra, véletlenül sem a valódi bűnözőket.
  • caius marius #118
    Véleményem szerint, nem a fészbúkon történő önszerveződést akarták/ják tiltani, hanem a féktelen bulizhatnéknak akarnak gátat szabni. Ez biztos. Ha a szerveződést akarnák tiltani, akkor betiltanák a fosbukot oszt csá.
  • caius marius #117
    Egészen biztosan retardált vagy.
    227 ezerre megbüntettek egy kis majmot erre Te eljutsz odáig, hogy géppuskázni kellene a cigány félelemkeltő hordákat, amiben történetesen igazad van, de hogy jön ez ide?