126
  • teddybear
    #126
    Szóval, ha leköplek, majd azt mondom, hogy ez a véleményem, akkor rendben van minden? Nem akarsz a pofámba mászni?
  • caius marius
    #125
    1,www.mon.hu/1500-embert-vonzott-a-facebook-on-meghirdetett-party/1703239
    2,www.sg.hu/cikkek/82616/ujabb_oriasi_facebookos_bulitol_retteg_nemetorszag
    Ezek miatt vannak kibukva a németek, nem az önszerveződés miatt...
  • alien47
    #124
    Meg is érdemli a kis hülye gyerek a büntetést. Másból úgy sem tanul a sok retardált fiatal. Atomot a világnak!


  • aaaaa
    #123
    Twitteren már írni sem szabad, mert visznek is el azonnal :)Őrizetbe vették a brit toronyugrót sértegető twitterezőt
  • rajdi
    #122
    azért twitteren még szabad szervezni?
  • Szefmester
    #121
    Abonyban volt egy ilyen eset. A c. tipusú emberek elmentek egy nyugdíjashoz fáért mert ott olcsóbb, és amikor megjelent pár helyi Béla, akkor nekik állt feljebb.. megjelent a rokonság, erre a szolnoki bevetésiek is megérkeztek. Az eredmény hogy utána két kemény hétig járőröztek arra a rendőrök és ennyi. Utána még szép lassan újra elkezdték dézsmálni a fát.. Vannak ilyen esetek, de azt nem lehet a tévében leadni, mert akkor jönnek azzal hogy diszkrimináció, meg rasszizmus. Ezt a két szót (meg a segélyt) elég jól ismerik, bezzeg a többit, mint a munka becsület, tisztesség már kevésbé...

    Nem akarok egy önszerveződött bulijuk közelében tartózkodni...
  • Oliwaw
    #120
    Képzeld el egy strandon hogy tudsz menekülni a tesco-hoz képest (már ha van képzelőerőd... ?)
  • aaaaa
    #119
    Hol írtam ilyet ? Csak annyit írtam, hogy szeretnék látni egy olyan hírt, ahol bármilyen összeget, bárkinek kiszámlázott volna a rendőrség, amikor a cigány hordák vonulgattak.
    Itt is ott is csak a szerencsétlen kisembert vágják meg százezrekre, milliókra, véletlenül sem a valódi bűnözőket.
  • caius marius
    #118
    Véleményem szerint, nem a fészbúkon történő önszerveződést akarták/ják tiltani, hanem a féktelen bulizhatnéknak akarnak gátat szabni. Ez biztos. Ha a szerveződést akarnák tiltani, akkor betiltanák a fosbukot oszt csá.
  • caius marius
    #117
    Egészen biztosan retardált vagy.
    227 ezerre megbüntettek egy kis majmot erre Te eljutsz odáig, hogy géppuskázni kellene a cigány félelemkeltő hordákat, amiben történetesen igazad van, de hogy jön ez ide?
  • aaaaa
    #116
    Érdekes, ha a kisebbség vonulgat állig felfegyverkezve, többszáz fős hordákban tökrészegen, hogy jogos lincselési vagy megfélemlítési szükségleteinek eleget tegyen, még egyszer sem volt olyan, hogy kiszámláztak volna az oszlatás díját. A legtöbbször nem is oszlatják fel őket. A gyilkolászó, hordákban lincselő cigányok senkit nem botránkoztathatnak meg, csak a karlendítők.
    Amikor épp összeröffen a "família", mert úgy érzik valami sérelem érte őket, nem 2-3an szoktak lenni. Bejelenteni meg nem ők szokták a "találkozót", hanem a megfélemlített jogosan rettegő helyiek.
    Én, és szerintem az emberek 99 %-a akiknek még nem mosták ki az agyát, jobban tart 100 felfegyverzett cigánytól, mint 100 szélsőjobbos tüntetőtől.
    Ha ott is valami bevándorló népség gyülekezése ellen kellett volna fellépni, egyből nem mertek volna pisszenni sem, nem számlát küldözgetni, nehogy rájuk süssék, hogy rasszisták.
  • Szefmester
    #115
    Az pedig hogy "csak" be kell jelentened, az pontosan azt jelenti hogy egyúttal engedélyt is kérsz rá, mivelhogy ha úgy látják hogy nem lesz biztonságos, vagy sokakat fog zavarni, akkor azt szépen be is lehet tiltani.

    Próbálj meg spontán leszervezni egy békés felvonulást (csak a járdán persze, és a tereken) ahol a megjelenés egy szál férfitangában vagy boratban a kötelező... Ezt szépen hirdesd meg tömegeknek bejelentés nélkül és várd a messiást.

    persze védekezhetsz azzal hogy a strandokon is látni ilyesmit, vagy hogy ti nem is csináltok semmit csak egyszerre vagytok egy helyen, attól az még közrend megzavarása lesz, valamint közerkölcs megsértése. :)

    De kitalálhatod azt is hogy pár haveroddal 2x2 vagy ilyesmi zárt és szabályos alakzatban (civil ruhákban), előre-fel átlósan kinyújtott jobb karral nyitott tenyérrel zárt ujjakkal sétálgattok békésen. Te a dezodorok hatékonyságát akarod bizonyítani, de vajon hányan fognak náci díszmenetnek nézni? Emiatt pedig hányan fogják azt követelni (jogosan) hogy zárjanak be pár napra, és beszélgessen el veled orvos? Sokan... Mert erre már nem csak az öreg Mici néni fog megbotránkozni aki még emlékszik ilyen menetre, hanem az alig 30 éves Klárika is ha véletlen nem sminktippeket olvasott töriórán...

    Ilyenkor van az hogy elmehetsz a p*csába a szabad gyülekezési jogoddal a közterületeken...
  • mad mind
    #114
    Azért vannak a megtervezett menekülőutak a Tescoban, meg a biztonsági őrök, és kérhetnek rendőri biztosítást, ami olcsóbb, mint a kényszerbiztosítás.
  • mad mind
    #113
    Attól, hogy tolmácsolsz, még hülye lehetsz, ahogy vagy is.
    Vedd észre, hogy az állam még a magánterületedre szervezett bulit is betilthatja, ha a közelben lakók tiltakoznak, vagy az elbírálók szerint, túl nagy terhelést jelent a környékre.
    Itt túl nagy volt az esélye a buli elfajulásának, amit meg akartak előzni. Mivel a gyerek hívta meg a tömeget, természetesen ő a szervező és mint szervező, felelős a költségekért.
    Rendőrségi biztosítást meg elrendelhetnek tőle függetlenül is.
  • shandix
    #112
    "...150 személy gyűlt össze a fürdőben. Nem sokkal később megérkezett 283 ..."
    Szerintem a rendőrök tuti arra kattintottak face-en hogy ott lesznek a bulin.
  • okosan gyerekek
    #111
    :'DDD
  • Oliwaw
    #110
    Belőled ?
  • arty
    #109
    50ezren?

    bazmeg, az 30millió euróba kerül a tesconak. miből termelik ezek ezt ki?! :(
  • Oliwaw
    #108
    A napokban a közeli Tesco teleszórólapozta a falut, meghív mindenkit 2-3 napra, mert akciózik (mily gyanús szó), biztos leszünk vagy 50 ezren, le kéne büntetni.
  • okosan gyerekek
    #107
    jobb példa, a Tesco parkolója, ami szintén nyilvános magánterület.
  • okosan gyerekek
    #106
    nyilvánosat mondtam, nem nyitottat. a strandot nem az állam működteti -- jobbnak tartott helyeken. nyilvános, mert külön engedély nélkül, mondjuk díj ellenében bárki látogathatja.
  • okosan gyerekek
    #105
    még mindig faszságokat beszélsz és veled ellentétben én Magyarországnak fogok rövidesen konferenciatolmácskodni az EU-ban -- az intelligenciáról, ami pedig kettő 'l', ennyit. a modorom meg az olyan ostoba f#szoknak szól, mint te.

    a face to face-ről meg annyit, hogy egy ujjam is elég lenne hozzád -- az amelyikre válogatott kutyákkal tépetnélek darabokra, de nem a hatalmad hiánya tesz idiótává, ne aggódj.
  • MacropusRufus
    #104
    én nem akarok semmit betíltani... ezt hol írtam?
  • MacropusRufus
    #103
    a német gyülekezési törvény, ez vonatokzik a rendezvénykre is

    48 órával elötte be kell jelenteni, aztán vagy elfogadják vagy nem, de ha el is fogadják akkor is visszavonhatják... és ha jól nézem akkor ugyan ez vontakozik a rendezvényekre is (pl. strandon partizni). Ha az udvarodban csinálod pont leszarja mindenki. De egy strand az nem magánterület.

    Ja: olyan, hogy nyitot magánterület jogilag értelmezhetetlen. Ha már annyira elövetted a jogi tudásodat.
  • MacropusRufus
    #102
    na látom kitőrt belőled az inteligencia.
    Gondolom anyád tanított arra, hogy így kell név és arc nélkűl keménykedni a neten.
    IGazi tököks arc vagy. A gond az, hogy német gyülekezési törvény jóval keményebb a miénkél. Továbbá olyan ostoba vagy, hogy nem vagy képes megérteni, hogy egy starnd területére szervezték, a résztvevők első körben több ezren voltak, amiből 150 ment el erre készűlt a rendőrség és ezért tíltották be a rendezvényt a hatóságok. Ui. ha tetszimk ha nem ha be kell jelenteni. Még nálunk is. A tüntetésekre vonatkozik baromarcú, hogy nem kell bejelenteni, pert ugye az mehet spontánúl. De ez egy rendezvény. A válaszodból következik, hogy neked egy rendezvény egyenlő a tüntetésdel ergo nem kell bejelenti. Ebből is látszik, hogy hót hülye vagy az ilyen dolgokhoz.
    A strand nem közterület bazdmeg. És ő oda szervezte meg. Tehát kérd engedély, amit aztán visszavontak az FB látott tömeg miatt.

    Ami meg a hozzászólásod szinvonalát illeti: látszik, hogy sutyó vagy. Gondolom anyád is az lehetett hiszen ennyire futotta belőle. Szar ügy. Néz magadba és állítsál magadon, hülyegyerek. Ha meg nem tetszik velem kapcsoladban valami akkor priviben ad meg a helyet és címet, lerendezhetjük ezt face to face... Faszfej.
  • Sir Ny
    #101
    ,,viszont van itt valami mélyebb. a társadalom önszerveződése. az állam ezt akarja csírájában elfolytani. nem azt mondja, hogy szabályozzuk a helyzetet, hanem a facebook-partikat tilcsákbeaf#szba. és akkor had kérdezzem meg, milyen alapon? mitől különbözik ez -- amit egyébként a rendőrség legalább láthat, ha szerveződik -- attól, ha a kari, vagy szakos hirdetményen szervezünk egy ilyet? jah, hogy ott nem történik meg? persze, valószínűleg nem, hisz láthatjuk, nem igen történt túl sok ilyen dolog facebook előtt, vagy ha igen, olyannyira békésen zajlott le, hogy arról nem is tudunk."

    Jól látod a helyzetet. A szakos bulik nem ölik meg a német fiatalokat, ellentétben a facebook partikkal. Mit csináljon ilyenkor egy Nép Kormánya?
  • Merces
    #100
    megindokolnád?még ha komoly vandálkodás folyt is a helyszinen harminc negyven rohamrendőr akkor is gond nélkül lenyomja a őket, plusz mentő plusz tűzoltók,meg legyen a helikopter, de hogy kivonuljanak mondjuk kétszáznegyvenen......
  • okosan gyerekek
    #99
    ez az egyedüli ellenvéleményt megfogalmazó hozzászólás, amivel lehet érdemben foglalkozni, úgyhogy el is mondom akkor madártávlatból az általam látott problémát az esemény mögött.

    ha belátjuk, hogy igen, Juli néni talán nem tudott volna megálljt parancsolni a bekívánkozó tömegnek és onnantól kezdve tényleg fékevesztettség uralhatta volna el a strandot, rendben van, legyen, elismerem szükséges volt a rendőri jelenlét, azonban pontos számokkal nem kívánok foglalkozni, mert a feljelentkezők számáról is csak annyit tudni meg a cikkből, hogy sokan voltak.

    viszont van itt valami mélyebb. a társadalom önszerveződése. az állam ezt akarja csírájában elfolytani. nem azt mondja, hogy szabályozzuk a helyzetet, hanem a facebook-partikat tilcsákbeaf#szba. és akkor had kérdezzem meg, milyen alapon? mitől különbözik ez -- amit egyébként a rendőrség legalább láthat, ha szerveződik -- attól, ha a kari, vagy szakos hirdetményen szervezünk egy ilyet? jah, hogy ott nem történik meg? persze, valószínűleg nem, hisz láthatjuk, nem igen történt túl sok ilyen dolog facebook előtt, vagy ha igen, olyannyira békésen zajlott le, hogy arról nem is tudunk.

    bár nem vagyok aktív tagja a közösségnek, de talán rövidesen az lehetek. a technológia fejlődésével közelebb és közelebb kerülünk ahhoz, hogy silent partikat lehessen szervezni a város legközepén, azaz a buliszervezés pénzhez kötöttségét, ezt a szolgáltatást az önszerveződő, internetes generáció esetleg veszélyeztetheti. azzal pedig, hogy betiltják a facebook-on történő szervezést csak gátolják az ilyen önszerveződési folyamatokat, de ahogy pár éve Párizsban kör-SMS-sel hatalmas tüntetéseket szerveztek ez most is megvalósítható lesz hasonló méretekben és akkor ide se vegyük a lenyomozhatatlan kommunikációs felületeket, mint egy egyetemi hírdetményt, vagy bármit. mindezt teljesen indokolatlanul.

    nem amellett szólok, hogy minden legyen legális, amit a facebookon szerveznek, még csak amellett sem, hogy minden parti legyen az. de ne a facebookon való szerveződés tiltás tárgya, mert az indokolatlanul, azaz jogsértő módon korlátozná a szabadságjogokat.
  • jackoneill90
    #98
    Jogos a rendőrök követelése.
  • Merces
    #97
    nem a bulizósfiataloktol gombabácsi retteg, mert elhasználják az olajat.......
  • Merces
    #96
    ..igazad van statuáljunk rajta példát, mi lenne ha elmennénk hozzá és levernénk a veséit, háromszor, hogy a többiek ne merjenek az ESGén csunyákat irni........teljesen jogos...
    szerintem valami begyepesedett barom szeretne több nyugdijas szavazót...
  • Molnibalage
    #95
    Magam előtt látom, hogy bulizó fiataloktól retteg egy kormány. Muhahaha...
  • szedRick
    #94
    Igazad van, de tudod minden egy bulival kezdődik. :)
  • messen
    #93
    Woodstock like... ööö... lite. Azt is szét akarták verni párszor, de túl sok volt a résztvevő. Ettől paráznak a hatalmak, hogy elveszítik a kontrollt a birk... emberek felett.
  • caius marius
    #92
    Ez egy BULI volt!
    Nemár. Még a végén szabadságharcz lesz egy füves buliból!
  • caius marius
    #91
    És mégis ki garantálja azt, hogy nem mennek be ezren mondjuk 200 helyett? Hilda néni a jegyszedő? Látszik, hogy nem érted a problémát. Nem az a baj, hogy pár fiatal bulit akar csapni, hanem mindezt úgy tervezi el, hogy közben nem akar tudomást venni a környezetéről.
    Biztosítottál már valaha rendezvényt? Álltál már szemben tömeggel? Láttál már tömeget pánikolni? Hoztál már helyre olyan utcát, közteret amit a szeliden bulizó fiatalok csesztek szét? Esetleg gyászoltál már meg valakit aki a szervezetlen rendezvény, miatt kellett elveszíteni?
    Nem hiszem ha ez így lenne akkor nem kérdeznéd azt: probléma?
    Ha mondjuk egy tiltakozó megmozdulást akarnának betiltani valami mondvacsinált indokkal akkor azt megértem, hogy a fél dajcsland nekiáll hőbörögni. De könyörgöm, ez egy felelőtlen módon meghirdetett életveszélyes elemekkel teletűzdelt marhaság, amit egy olyan fiatal agyalt ki, aki nem tud magával mit kezdeni.
  • szedRick
    #90
    Hihetetlen hogy mindez Európában történik. Ezek tényleg odafigyelnek hogy a polgárok nem tudják magukat megszervezni semmilyen téren. Erre a legjobb választás egy 20 éves aki biztosan nem tudja kifizetni azt a kb. 60 millát, majd megállapodnak vele hogy csak példát statuáltak rajta nem kell fizetnie. Viszont ha elköpi valakinek is akkor tényleg vége az életének. A többi európai polgár pedig megint csak retteghet, ezt akarják elérni. Erre válaszcsapásként minden németnek ugyan ilyen csoportos találkozókat kéne szervezni, mert sok lúd disznót győz. Egy gond van hogy sok a disznó és már túl vannak hízva ideje levágni őket!
  • Sir Ny
    #89
    Miért akar bárki ismeretleneknek bulit szervezni?
  • Sir Ny
    #88
    ,,Akik szerint meg ez így volt helyes, azoknak csak azt tudom mondani, hogy így mennek el az állampolgári jogaink..."

    Ez mi? Ez hülyeség. Az állampolgári jogokat nem éri meg túlmisztifikálni.
    Az állam az a szervezet, amelyet az állampolgárok állítottak fel, hogy a többi állampolgáron erõszakot alkalmazzon. Nem logikus, nem jogos, nem erkölcsös, nem keresztény, pusztán baloldali és tömegcentrikus. Pont. Az anarchia máshol van.
    Az állampolgári jogok meg alábbvalóak az állampolgári kötelezettségeknél.
  • Molnibalage
    #87
    Az utolsó mondattal részben egyetértek, de ez általános. Idióták minden sarkon...