Gyurkity Péter

Napi 900 ezer Androidos aktiválás

Csak nem akar csökkenni a mobil operációs rendszerek listáját vezető platform eddigi lendülete, ami a napi aktiválások számán látszik a legjobban. Mi több, az év második felében az új verzióra épülő olcsóbb megoldások robbanthatnak.

Az Apple fontos rendezvényének előestéjén tette közzé Twitter-bejegyzésében Andy Rubin, a Google alelnöke, az Android készülékek napi aktiválásának frissített adatát, amelyről utoljára még februárban beszéltek. Akkor napi 850 ezret mutatott a keresőcég saját adata, június elején viszont már napi 900 ezret számláltak, ami azt jelzi, hogy a platform lendülete továbbra is kitart.


A házon belül mért eredményhez nem férhet sok kétség, ez ugyanis nagyjából megfelel a Gartner által közzétett adatoknak. Napi 900 aktiválással számolva havonta mintegy 27 millió új készülék talál gazdára, márpedig a piackutató cég nemrég közölte, hogy az első negyedévben 81 millió ilyen kütyü talált utat a vásárlókhoz - ők a riválisoktól eltérően nem a gyártók szállításait, hanem a végfelhasználói vásárlásokat igyekeznek összeszámolni, megbecsülni, a táblákat nem beleértve az összesítő adatba. Arra tehát egyelőre hiába várunk, hogy az Android részesedése csökkenjen, a riválisok pedig előrenyomuljanak, hiszen a lendület továbbra is kitart.

Távol-keleti elemzők eközben arra számítanak, hogy az év második felében végre csökkenni fog az Android 2 valamelyik verziójára támaszkodó készülékek aránya, mivel a Qualcomm és a MediaTek elérhetővé tette kedvező árú fejlesztéseit az Android 4.0-ra támaszkodó telefonokhoz. Erre támaszkodva a különböző gyártók megkezdhetik a középkategóriás és belépő szintű változatok dömpingjét, vagyis a második félévben elsősorban ezek hódíthatnak majd a vásárlók körében, némileg megváltoztatva az androidos szegmens belső viszonyait.

Rubin egyébként a fent említett bejegyzésben leszögezte, hogy a nemrég felbukkant pletykával ellentétben nem távozik a Google-től, erről felesleges is beszélni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #12
    Szerintem a második éppen nem állja meg a helyét. Pont, hogy az iphone adható el a legjobban használtan.
  • DrFantastikus #11
    nah, maradsz az '''almánál,évente egy teló ...''' de ::

    1. eleg borsos ara van ennek a bulinak is,, nemde ?? (mindig uj Alma)
    2. nehezen tudod eladni a 'regi' alma't !!! vagy csak bagoert ,, mert ertekvesztett ,, igen vastagon. ...
  • fergusonpapa #10
    nem a MHZ számít.. 8gigánál meg minek több? sokan olyan tévedésekben vannak,elhiszik ezt a számháborút..

    Nem kell fullos hardver hogy minden jól menjen,csak optimizáltság kérdése amiben android egy fos,legrosszabb mind közül..mert hagyják h 10e telókra is rámenjen.. Meg a gyártók se nagyon folgkoznak a eloikkal,frisitések késnek hónapokat de inkább 1évet.. pfuu dejó..

    maradok az almánál,évente egy teló de az rendben van.
  • mg1992mg #9
    Volt a héten szerencsém egy Nokia Lumia 610-hez, és jómagam is Androidos telefonnal rendelkezem, volt már szerencsém 2.1-es, 2.2-es, és 2.3.4-es Androidhoz. A Lumia 610-en meg ugyebár Windows Phone 7 fut. Az Android eddig általam megismert változata ellenére azt mondom, most már inkább vennék Windows Phone-os telefont. Csak az a baj, hogy mocskosul drága, és hardverileg nagyon gyengék a készülékek. (A Lumia 610 is 92k Ft, aztán van benne 8 giga beépített memória, 800 mhz-s proci, és a WP, és most mondom aaaaz új Xperia Mini-t, amiben már 1 ghz-es proci van, persze memória kártyával bővíthető, 5 mp-s kamera (oké, Lumia-ban is ez van), és csak 50k, szóval...)
  • hurkaur #8
    tessek lassek nyocmagos csudatelefont mindenkinek!
  • Narxis #7
    Gyenge troll próbálkozás ez még tőled is.
  • Ferrer #6
    Jó is az Android: 10 ezer forintos telefonra is rá lehet tenni, cserébe lehet böngészni meg fészbúkozni vele, másra nem igazán alkalmas a letölthető alkalmazások színvonala miatt.
  • zsimborgo #5
    Apple the BEST(Flame war,első):)
  • narumon #4
    Nem, csak még nem hangzott el a hozzászólások között az APPLE szó, így nem volt min vitatkozni :)
  • DrFantastikus #3
    egy ocsmany szar a WindowsPhone ! ! !

    >>>>>>>>>>> HAJRA' Android !!!!!!!!!!!!!!!!!!!